Enomania – italiensk spisested for vinentusiaster

Enomania - restaurant og vinbar i København.Foto: Enomania

Baroloer og bourgogner frister på Vesterbro, hvor Enomania – restaurant og vinbar – i år har opnået sin femte Bib Gourmand udmærkelse fra Michelin.

Det er som om Vesterbro er blevet stedet, hvor de gode italienske restauranter slår sig ned. Blot for at nævne nogle tæller området både Famo, Osteria 16, L’enoteca di Mr. Brunello og Mother. Og så lidt for sig selv ude på det yderste af Vesterbrogade ligger Enomania og gør ikke et større væsen af sig set fra gaden. Kun Bib Gourmand hædersbeviserne i vinduet afslører, at Enomania ikke er hvem som helst.

Enomania er både restaurant og vinbar, selvom det mest ligner et spisested. Her er rå plankegulve og en enkel, hyggelig bistroagtig indretning. En sort bænk af læder løber langs væggene ved små kvadratiske borde og mørke stole, mens indrammede collager af vinetiketter udgør stedets udsmykning og ikke lader tvivl om, hvad Enomania handler om – vin.

Safranrisotto med kalvebrisler og trøffel

Men vi begynder med maden, der for femte år i træk er blevet tildelt den franske spiseguides Michelins lillebror Bib Gourmand. Titlen giver Michelin til de restauranter, der serverer god mad til rimelige priser, og Enomania er én blandt 10 københavnske spisesteder, der fik titlen i år. Menuen skifter jævnligt, men det er ikke umuligt at finde en vildsvinekølle med urtepesto og grønne asparges på en af de sorte tavler eller en safranrisotto med kalvebrisler og trøffelsauce.

Enomania – manisk behov for vin

Vinkortet lokker bl.a. med Baroloer, Barbarescoer og Bourgogner og vil kunne tilfredsstille de fleste – fra de, der bare søger en god vin til en rimelig pris til de kræsne vinelskere, som ved præcis, hvad de går efter. Man har et passioneret forhold til vinen hos Enomania, som italienske sommerlier og kok Damiano Alberti og hans partner Charlotte Skov Bak står bag. Selv navnet Enomania er en vinreference. Det er sammensat af de to ord fra oldgræsk; eno betyder vin og mania betyder mani – en form for sindssyge eller sygeligt opstemt. Kort sagt – Enomania, et manisk behov for vin.

Enomania har åbent fra tirsdag til fredag fra kl. 17.30 – 00.00 og serverer desuden frokost torsdag til fredag fra kl. 12.00 – 15.00. Bemærk at her er lukket lørdag – mandag.

Enomania
Vesterbrogade 187
1800 Frederiksberg C
Hjemmeside

Prisniveau: Billig.
Køkkentype: Italiensk.
Bydel: Vesterbro.

Bruger du byen nok?

Modtag gratis info omkring aktuelle og kommende aktiviteter i København.

Tak for din tilmelding!