Jalousidramaerne Bajadser og Cavalleria Rusticana

Ruggiero Leoncavallo var inspireret af virkelige hændelser i livet, da han skrev denne sandfærdige beretning som opera. Se den sammen med konkurrencevinderen Cavalleria Rusticana af Mascagni.

Tag plads i Imperials omsluttende mørke og lad dig forføre af den unge attråede Nedda, hvis følelsesladede stemme tager dig med ind i musikkens dramatiske univers og afslører et farverigt persongalleri. Kan du tro dine egne øjne og ører?

Gøglerne kommer til byen, så skal der være fest

Når dagens gøremål er klaret, er der lagt op til en aften, hvor kærlighed og troskab sættes på prøve – heldigvis kun på scenen. Det er forventningerne, men i forestillingen tager livets barske realiteter overhånd for øjnene af byens lamslåede borgere, der sidder på tilskuerrækkerne.

Gøglertruppen vender vrangen ud på sig selv, skuespillet brager sammen som kulmination på virkelighedens skjulte og åbenlyst udtalte trængsel og længsel.

Personerne og skæbnens ironi

Canio er gøglertruppens ubestridte fører og spiller rollen som Bajads, Columbines mand i aftenens forestilling, hvor han også må erkende sig som hanrej. Nedda er hans unge, frihedssøgende kone. Hun spiller den ombejlede og utro hustru, Columbine. Beppo har rollen som Harlekin, genstanden for Columbines kærlighed i stykket. Tonio spiller Taddeo. Tonio er forelsket i Nedda, som afviser ham, ligesom Columbine afviser Taddeo. Silvio er Neddas hemmelige elskede, han har mere held med sig end Tonio, i hvert fald i første omgang.

Følelserne i livet spilles ind på scenen, og Canio/Bajads er i sine sansers vold og magt, da han for alvor gennemskuer den virkelige sammenhæng.

Se de to operaer i Imperial den 24. maj eller den 31. maj

 

Bruger du byen nok?

Modtag gratis info omkring aktuelle og kommende aktiviteter i København.

Tak for din tilmelding!