12 Years A Slave

Filmen er baseret på Solomon Northups biografi fra 1853, og fortæller historien om den frie sorte og veluddannede Solomon, som bortføres og tvinges til et liv som slave. Filmen har netop vundet en Oscar for Bedste Film.

Instruktøren bag filmen er den britiske instruktør og producer Steve McQueen (ikke at forveksle med skuespilleren af samme navn). Steve McQueen har tidligere kastet sig over alvorlige emner som den irske sultestrejke i 1981 i filmen Hunger fra 2008, og sexafhængighed i filmen Shame fra 2011.

I 12 Years of Slave ses i en af hovedrollerne den halvt tyske/irske skuespiller Michael Fassbender, som må siges at være instruktørens foretrukne skuespiller, idet Michael Fassbender også bærer hovedrollen i både Hunger og Shame.

Filmen er nomineret til 9 Oscars, bl.a. Bedste film, Bedste mandlige hovedrolle, Bedste kvindelige birolle og Bedste instruktør.

 

Anmeldelser

Politiken
heartheartheartheartheartheart
”Brutal Oscar-favorit lever sig helt ind i slaveriet” (Kim Skotte)

Berlingske
heartheartheartheartheartheart
” Mesterlige Steve McQueen har med »12 Years a Slave« skabt endnu en fuldstændigt overvældende kompromisløs film, der som et brutalt billeddigt flår tilskuerens sanser og samlinger fra hinanden på allermest tilfredsstillende, følelsesladede og tankevækkende vis”. (Louise Kidde Sauntved)

Jyllands-posten
heartheartheartheartheartbroken heart
”Original, enestående og tæt på genial. Steve McQueen fortæller den barske historie om en fri mand, der blev slave”. (Nanna Frank Rasmussen)

Bruger du byen nok?

Modtag gratis info omkring aktuelle og kommende aktiviteter i København.

Tak for din tilmelding!