Film om John Mogensen: Så længe jeg lever

John Mogensen - Så længe jeg leverRasmus Bjerg spiller rollen som John Mogensen og synger alle sange selv.

Sangeren John Mogensens liv, set igennem instruktør Ole Bornedals øjne, kan snart opleves på det store lærred. Filmen ‘Så længe jeg lever’ tager os med fra barndommen hele vejen op igennem karrieren.

Så længe jeg lever. Den titel kender vel næsten alle danskere – som en sang af og med John Mogensen. Nu kommer så en film med samme titel om den landskendte sanger. Filmen, der er instrueret af Ole Bornedal får premiere den 8. Marts.

Nationalskjalden John Mogensen

John Mogensen har status af nationalskjald – næsten på linje med Kim Larsen. John Mogensen tilhører dog en lidt ældre generation. Han blev landlskendt som medlem af vokalkvartetten ”Blue Boys” i første halvdel af 50’erne. Derefter var han med i den tilsvarende kvartet ”Four Jacks”, der huserede fra midt i 50’erne til midt i 60’erne. Han var ude af rampelyset i anden halvdel af 60’erne, men fik i 1971 et kolossalt dansktophit med ”Der er noget galt i Danmark”. Herefter fulgte en lang række hits, bl.a. det, der har givet navn til filmen, indtil Mogensens død i 1977 – kun 48 år gammel.

Efterfølgende er mange af hans sange blevet spillet igen og igen, ikke mindst på de brune værtshuses jukeboxe – et miljø Mogensen selv kendte indefra. Der har ligeledes været en kabaret, der spillede rundt om i landet i årevis, om hans liv. En pæn del af de yngre generationer, der er vokset op efter hans død, kender således mange af sangene.

Ole Bornedal

Ole Bornedal er en af Danmarks mest kendte filminstruktører. Han startede sin karriere hos DR – i begyndelsen med radioudsendelser – bl.a. montager. Senere lavede han også tv. Men i 1994 fik han sit store gennembrud som instruktør med filmen ”Nattevagten”, der vakte så stor opmærksomhed, at den i 1997 blev genindspillet i en amerikansk version. Andre kendte værker er tv-serien ”Charlot og Charlotte” og filmene ”Jeg er Dina”, ”Kærlighed på film” og ”Fri os fra det onde”. På det seneste var der stor diskussion om hans tv-serie ”1864”. I 2017 kom filmkomedien ”Dræberne fra Nibe”.

Passion og kaos

Historien fokuserer på sangeren og hans kone Ruth og deres tumultariske ægteskab, fyldt med lidenskab, bajere, kaos, og fremfor alt musikken, som er Johns helt store passion. Men hans kamp med sin egen perfektionisme og søgen efter det absolutte ender med at æde ham op indefra. Vi følger John Mogensen fra barndommen og genoplever hele hans musikalske karriere.

En lang række af kendte skuespillere medvirker i filmen. Rasmus Bjerg spiller hovedrollen og synger iøvrigt selv alle sangene – og blandt de øvrige skuespillere kan nævnes Helle Fagralid (som Ruth), Troels Malling, Laus Høybye, Peter Mygind, Flemming Enevold, Amin Jensen og Lars Ranthe.

Filmen ‘Så længe jeg lever’  har premiere i landets biografer den 8. marts. 

Bruger du byen nok?

Modtag gratis info omkring aktuelle og kommende aktiviteter i København.

Tak for din tilmelding!