Imperial

Se aktuelle og kommende film →

Imperial er Nordeuropas største biografsal med plads til 1001 personer. Biografen er ejet af Nordisk Film. Biografen er blevet fornyet og renoveret en del gange, senest i september 2013 hvor salen fik installeret Dolbys mest avancerede lydsystem, Dolby Atmos

Biografen åbnede i november 1961 og har siden dengang været en foretrukken vært for landets gallapremierer og store særarrangementer. Biografen er blandt de ypperste af sin slags, man kan opleve i København. Biografen er ejet af Nordisk Film og ligger tæt ved Vesterport Station.

Nyt byggeri og flere renoveringer
Allerede den 28. juni 1957 kunne man i Dagens Nyheder læse om et nyt byggeri, der skulle have et Cinerama teater. Det var arkitekten Otto Frankild med assistance fra Jørgen Høj og Svend Aage Hansen, der tegnede biografen. Der har været en del renoveringer siden biografens åbning, men først efter Nordisk Films overtagelse af biografen gik det stærkt med at udvide, og en større renovering blev foretaget i 1988. Man fjernede alle de gamle stole og installerede nye bredere stole med større rækkeafstand. Herved blev sædeantallet reduceret fra 1521 til 1179 pladser.

Praktisk information

Adresse
Ved Vesterport 4 

1612 København V.

Kontakt
Telefon: 70 13 12 11
Hjemmeside

Åbningstider 
Åbner en ½ time før første forestilling (som regel kl. 11.30)

Bruger du byen nok?

Modtag gratis info omkring aktuelle og kommende aktiviteter i København.

Tak for din tilmelding!