Elegant, skarp og sjov Tam Tam i Tivoli

Tivoli Revyen Tam TamDet stærke hold tager det meste under skarp satirisk behandling i Tam Tam. Foto: Tivoli presse.

Man overgiver sig totalt til Niels Olsen og bliver afhængig af Bodil Jørgensen i dette års veloplagte og energifyldte Tivoli Revy.

Anmeldelse

Sommerens revyer mangler ikke materiale at arbejde med i år. Der er jo i den grad sket ting og sager både ude i verden og herhjemme ved den trygge Webergrill. Vi nævner i flæng Syrien, flygtninge, Danmarks evne til at havne på de internationale forsider, Donald Trump og Prins Henrik.

En ting er dog begivenheder, noget andet som bekendt at kunne veksle dem til gode tekster og genial forløsning på scenen, men Tivoli Revyen Tam Tam forspilder ikke en god chance. Tværtimod tages det meste under skarp satirisk behandling af et stærkt hold af skuespillere; Bodil Jørgensen, Sofie Stougaard, ørkensønnerne Niels Olsen og Henrik Koefoed og yngste mand Mads Knarreborg.

Hair Force One

Man må fuldstændig overgive sig til Niels Olsens smittende energi og humør, når han giver den som alt fra Inger Støjberg med høj rød frisure til Donald Trump, der med orange toupée forvandler sig til en hoftevridende Elvis, mens Hair Force One letter i baggrunden. Eller når Niels Olsen og Sofie Stougaard vækker sjove minder med deres hilsen til Dirch Passer og Daimi i nummeret ”Hvem har du kysset i din gadedør”. Musikken er fortsat Sven Gyldmarks, mens den nye politisk satiriske tekst er skrevet af Niels Olsen, der har forfattet mange af teksterne i årets Tam Tam.

Uforlignelige Bodil Jørgensen i gode doser

Bodil Jørgensen er som forventet uforlignelig. Hendes originalitet og sans for balancen mellem det kiksede, komiske, skæve og sårbare er noget man kan blive afhængig af, og her gives heldigvis i gode doser. Hun rammer f.eks. det hele som den voldsomt overvægtige dame, der har noget med katte og elsker at gå i svømmehallen. Her behandles emner som flygtninges farefulde færd over Middelhavet, mangfoldighed og kønsopdelt svømning og det er sjovt og slemt i en grad, at man ikke helt ved om det er passende at give los for latteren.

Herlig crazy og kæk

Revy ligger perfekt til Sofie Stougaard. I de seneste to år har hun medvirket i Græsted Revyen med så stor succes, at Tivoli nu har nappet hende. Hun er f.eks. herlig crazy og kæk, som en af de jyske Local Sisters, der skal lokke københavnerne til provinsen sammen med de statslige arbejdspladser. Knap så vellykket er Lars Løkke-figuren i et countrynummer, hvor der tekstmæssigt ikke er så meget at arbejde med.

Danskernes evne til at hygge og grille, mens hele verden sejler om ørene på os spiddes i sketchen ”Kul på”, hvor der skal en regnskylle til, før vi lader os anfægte og pakker Weberhyggen sammen.

Ghita Nørby som hoppeborg

Det er tredie år i træk, at instruktør Joy-Maria Frederiksen sætter Tivoli Revyen i scene og det sker med et veloplagt overskud. Der er energi, humør og tempo over de mange numre, der kombineres med finurlige og skægge animationer og videoer. For eksempel bliver Ghita Nørbys famøse røde kjole fra ballet hos Dronningen til en oppustelig hoppeborg, mens der til stor moro gøres grin med, at man ikke kan høre en dyt af, hvad skuespillerne siger i danske tv-serier.

Pensionisten på Chateau de Cayx

Ikke en revy uden Prins Henrik, og her udfylder Henrik Koefoed på forbilledlig vis rollen som den tidligere Prinsgemal, der nu i stormønstret skjortemave nyder pensionisttilværelsen med rødvin på Chateau de Cayx. Accent og kropssprog sidder i skabet i en grad, at man tilgiver, at nummeret bliver for langt og taber højde. At Koefoed kan parodiens kunst demonstreres desuden sammen med Mads Knarreborg, hvor sidstnævnte bestemt også kan.

Musikken er forrygende

Tam Tam klæder den smukke gamle glassal og omvendt. Der arbejdes med lyset, så det er en fryd for øjet. Scenograferne Marianne Nilsson og Rikke Juellund har skabt et decideret indtagende og intimt rum, der emmer af både sommerrevy og dekadent kabaret og hvor ét sceneskifte elegant afløser det næste, mens man på vejen tildeles et kig ind til kapelmester Joakim Pedersens forrygende band bag kulissen. Faktisk spiller stort set alt i dette års Tam Tam i Tivoli.

Tivoli Revyen Tam Tam spiller i Glassalen i Tivoli hele sommeren til og med den 16. juli.

 

Bruger du byen nok?

Modtag gratis info omkring aktuelle og kommende aktiviteter i København.

Tak for din tilmelding!