Tartuffe på Betty Nansen Teatret

Verden vil bedrages, har Molière engang sagt. Det er et tema på Betty Nansen Teatret, hvor du lige nu kan se hans klassiske komedie Tartuffe.

Lige efter stykkets premiere i 1664 blev det forbudt, da det var for kritisk over for Gud, konge og fædreland. Det til trods er Tartuffe den dag i dag en sand klassiker og en stærkt underholdende komedie.

Utraditionel opsætning

Den aktuelle opsætning af Tartuffe er alt andet end traditionel. Den forestås af den tyske instruktør Milan Peschel, der til daglig slår sine folder hos Volksbühne i Berlin, hvor man udelukkende spiller klassikere – men ofte i moderniseret form. ”Jeg vil gerne gøre det muligt at forstå en forestilling, uden at man nødvendigvis kender teksten eller opførelsestraditionen på forhånd”, siger Peschel og fortsætter: “Mange ting opstår, fordi vi associerer og stiller spørgsmål til, hvem der i vores tid har ligheder med en figur som Tartuffe.”

Usympatisk hovedperson

Tartuffe er en skinhellig, manipulerende og grådig mand, der ofte opnår det, han vil. Han kommer til Orgons hus i Paris. Orgon har alt, hvad man kan ønske sig, men han drømmer om at blive et fromt og gudfrygtigt menneske. Det fører til et skæbnesvangert møde med Tartuffe. I kirken optræder Tartuffe som den mest troende af troende, så Orgon nu ser ham som sin frelser. Men Tartuffe narrer Orgon til at give ham alt, hvad han ejer. Lige indtil hele svindelnummeret bliver afsløret. Men da er det for sent . . .

Hovedrollerne

Spilles af  Jens Albinus (Tartuffe), Niels Ellegaard (Orgon), Bodil Jørgensen, Ulla Henningsen og Michael Moritzen. Der er ny musik af Powersolo, som spiller live på scenen. Forestillingen kan opleves i perioden 27. februar – 17. april (onsdag – søndag).

Læs mere på www.bettynansen.dk

 

Bruger du byen nok?

Modtag gratis info omkring aktuelle og kommende aktiviteter i København.

Tak for din tilmelding!