Tedrikkerens guide til byens gode steder

Tante TFoto: Tante T.

Te er en historisk kinesisk drik, der i mange tusind år har været kendt for sine helbredende egenskaber. Læs vores guide til fem gode testeder i København, og få historien om drikkens rejse til Europa.

Flora Tehus, Tante T, Sing Tehus, Østerlandsk Thehus og Perch’s Tea Room er fem af de bedste testeder i København. Vi giver en introduktion til både stederne og teens fascinerende historie.

Teens rejse fra Kina til Europa

Te er en historisk drik fra Kina, der i mange tusind år har været kendt for sine helbredende evner. I dag findes talrige tehuse på verdensplan, hvor tedrikkere kan finde store udvalg af de aromatiske smage og opleve en te-ceremoni, som det er praktiseret igennem teens historie.

Teen opstod oprindelig i Kina, da erobreren Shennong ved et tilfælde opdagede teens smagfulde egenskaber i 2737 f.kr. Teen opfattedes siden da som en drik med helbredende evner. Der skulle gå mange år, før portugisiske opdagelsesrejsende i 1600-tallet blev introduceret for teen, og Europa fik øjnene op for den varme drik. Store handselsruter blev etableret, og teens popularitet vandt frem i den vestlige verden. I dag er teen fortsat en nydelsesdrik, og talrige testeder byder på te brygget, som man gjorde i det gamle Kina.

Autentisk te-ceremoni hos Flora Tehus

Floras Tehus

Foto: Flora Tehus.

Hos Flora Tehus fremstilles teen som den autentiske kulturelle drik fra Kina. Her får tedrikkere serveret en kop te med alle de skikke og traditioner, der følger med en kinestisk te-ceremoni. Det går helt systematisk til værks – vandet har den helt rigtige temperatur til at vække tebladene til live, vandet hældes fra, og så er teen klar til at blive brygget. 4 sekunder efter kan teen drikkes dog i stilhed, for sådan gør man nemlig under en te-ceremoni. Hos Flora Tehus kan man også komme til te-smagning og te-workshops, men man kan også bare få en helt almindelig en kop te to-go.

Flora Tehus ligger på Store Kongensgade 76, 1264 Købehavn K. 

Læs mere om Floras Tehus her.

Talrige te-sorter hos Tante T

Tante T er en butik og te-bar i Torvehallerne, hvor der kredses om økologien og aromatiske smage, der findes i de autentiske kinesiske te-ceremonier. Tante T har over 150 forskellige te-sorter, og der er både velkendte som Earl Grey og Tante Ts karakteristiske Cool Mint eller Mormors sommerhave samt store udvalg af traditionelle kinesiske te som Matcha og Oolong. Hos Tante T kan man få alt, der hører til en te-ceremoni, med hjem, så man selv kan prøve kræfter med te-brygningens kunst. Hvis man ikke kan vælge mellem Tante Ts mange sorter, er der i den hyggelige te-bar rig mulighed for at læne sig tilbage og prøve de mange smage.

Tante T ligger i Torvehallerne, Torvehal 2, Linnégade 17, 1364 København K. 

Læs mere her om Tante T her.

Autentisk te i Sing Tehus’ historie rammer

Sing Tehus

Foto: Sing Tehus.

Ønsker man en anderledes oplevelse, kan man hos Sing Tehus opleve te-smagning eller en workshop i korrekt te-brygning. Sing Tehus er et dansk/japansk Tehus og har hjemme i historiske lokaler, hvor tehandlen hos det oprindelige Asiatisk Tekompagni oprindelig holdt til i 1898 – 1958. Hos Sing Tehus fokuserer de på japansk te men i nordisk indrettede rammer, og der er derfor mulighed for både at prøve en autentisk japansk te-ceremoni og slappe af i bløde café-stole med noget lækkert eller frokost til teen.

Sing Tehus ligger i Kompagnistræde 30, 1208 København.

Læs mere her Sing Tehus her.

Te i engelsk kolonistil hos Perch’s Tea Room

Perch Tea

Foto: Perch Tea.

Hos Perch’s Tea Room kan man besøge en klassisk engelsk te-salon i ægte kolonistil. Te-salonen er indrettet med kurvestole, lysekroner og kinesiske borde, og i stedet for den autentiske kinesiske te serveres teen med cucumber sandwich, scones med clotted cream og lemon curd. Hvis det skal være mere fornemt, kan man til sine te også få bobler og skønne kager fra kagekongen Markus Grigos konditorværksted. Perch’s Tea Room tilbyder te-smagning i faglige rammer, hvor teen kombineres med faglige foredrag om A.C. Perchs Thehandel eller teens herkomst, autentiske te-ceremonier og vor tids interesse for teen som nydelsesdrik.

Perchs Tea Room ligger i Kronprinsesngade 5, 1114 København K.

Læs mere om Perch’s Tea Room her.

”Admiralitetsthe” hos Det Østerlandske Thehus

Østerlandsk Thehus

Foto: Østerlandsk Thehus.

Østerlandsk Thehus er et af Danmarks oprindelige tehuse og er en helt anden type end de nyere etablerede tehuse. Tehusets indretning og varer trækker derimod på butikkens historiske tilknytning til England. I 1887 smagte en dansk marinesoldat en te ved Dronning Victorias 50 års jubilæum. Han blev så imponeret, at han tog opskriften med til Danmark og grundlagde Østerlandsk Thehus. Marinesoldatens importerede ”Admiralitetsthe” kan endda fortsat købes i tehusets butik. I dag har Østerlandsk Thehus et af landets største udvalg af te, men som en særlig specialitet tilbyder tehuset også mange varianter af kaffe, chokolade og kager.

Østerlandsk Thehus ligger på Nørre Voldgade 9, 1358 København K.

Læs mere her om Det Østerlandske Thehus her. 

Bruger du byen nok?

Modtag gratis info omkring aktuelle og kommende aktiviteter i København.

Tak for din tilmelding!