Splastic i Dansehallerne

SplasticFoto: Dansehallerne.

Koreograf Tora Balslev og Cath Borch Jensen, der er spastiker, udforsker sammen potentialet i spastisk bevægelse i ny danseforestilling.

”En performance som står og tramper i gulvet lige dér, hvor vi ikke orker at få øje på hinanden og os selv. En invitation til kamp for friheden til at bevæge sig. En kamp som sker i øjet, der ser”. Sådan lyder ordene fra Dansehallerne om deres kommende danseforestilling Splastic, der kan opleves den 21.—23. januar.

Frihed til at bevæge sig andet end effektivt

De medvirkende i Splastic er koreograf Tora Balslev og Cath Borch Jensen, der er spastisk. Sammen udfører de en synkron dans, hvor Tora Balslev oversætter Caths Borch Jensens bevægelser til sin egen krop. Første gang Cath så en forestilling af Tora Balslev sagde hun ”Du danser min dans”. Nu har de fundet sammen i forestillingen Splastic, som de beskriver som en performativ undersøgelse, et eksistentielt møde og en invitation til at kæmpe for friheden til at bevæge sig andet end målrettet, hurtigt, oprejst, fremad og effektivt.

Forestillingens metodiske udgangspunkt er image work, som har sin oprindelse i Butoh dans, en japansk kunstform, der bryder med alt, hvad vi normalt forbinder med det skønne og harmoniske.

Dialog med danserne

Tora Balslev er kendt for at skabe scenekunst i et krydsfelt mellem performance, dans og teater, med vægt på kropslige transformationer, nærvær og humor. Hendes værker reflekterer ofte over samfundsmæssige og eksistentielle forhold, ligesom hun arbejder med et personligt autentisk udtryk i udviklingen af sit scenekunstneriske sprog.

Efter hver forestilling er der Artist talk, hvor der er dialog med de medvirkende. Samtidig vil der efter forestillingen fredag den 22. januar være paneldialog, hvor læge og forskningsdirektør Jens Bo Nielsen, psykomotorisk terapeut Mireia Serra og idé- og kunsthistoriker Kirstine Harper, kommenterer forestillingen med efterfølgende dialog.

Splastic kan opleves den 21.-23. januar i Dansehallerne, Pasteursvej 20, 1778 København.

Køb billetter til forestillingen Splastic i Dansehallerne her.

Bruger du byen nok?

Modtag gratis info omkring aktuelle og kommende aktiviteter i København.

Tak for din tilmelding!