Hver onsdag fra 6. maj til 30. september disker småproducenter op med friske råvarer og delikatesser på pladsen foran Torvehallerne.
Nøgleordene for Torvehallerne er kvalitet, friskhed og tilgængelighed til glæde og til gavn for alle – fra producent til forbruger. Stadeholderne, du kan møde hver onsdag i sommerhalvåret er kvalitetsbevidste lokale producenter, der har en passion for det de sælger. Og det er alt fra danske delikatesser til udenlandske specialiteter og friske, økologiske råvarer.
Fra Grønttorv til Torvehaller
Torvehallernes historie starter helt tilbage i 1889. Dengang på Grønttorvet kom folk fra hele landet og solgte deres produkter til både virksomheder og private. Grønttorvet flyttede senere til Valby, og pladsen, hvor det første Grønttorv lå blev omdøbt til Israels Plads.
Allerede i 1997 beskrev arkitekt Hans Peter Hagens sin drøm om at opføre torvehaller på Israels Plads. Efter flere års kamp om at få etableret Torvehallerne, gik planen dog konkurs i 2008. I 2011 lykkedes det endelig at åbne Torvehallerne som vi kender dem dag.
Onsdagsmarkederne er hver onsdag kl. 10-19 fra 6. maj til 30. september.
Torvehallerne finder du på Frederiksborggade 21, 1360 København K.