Kunstneren Ida Kvetny indtager Rundetaarn

Ida Kvetny - GAZEIda Kvetny er aktuel med kommende soloudstiling i Rundetaarn.

Oplev kunstneren Ida Kvetnys fabulerende og eventyrlige univers på hendes soloudstilling GAZE, der består af både fysiske værker og en digital installation, der giver dig mulighed for at udfordre tyngdeloven.

Rundetaarn er ramme om den danske kunstner Ida Kvetnys nye soloudstilling GAZE – Surrealism in the digital age, der kan opleves fra den 7.-24. februar. GAZE afspejler Ida Kvetnys karakteristiske fabulerende og eventyrlige univers og udstillingen består både af nye keramiske værker, malerier, papirværker, tekstiler, animationer og en virtuel kunstinstallation.

Svæv i et indre landskab

Sidstnævnte værk tager publikum med på en surrealistisk og virtuel kunstoplevelse, hvor de ældste kunstformer som skulpturen og maleriet møder fremtiden og den digitale tidsalder. Der er tale om et virtual reality-værk med inspiration fra Rundetaarns gamle panoramakikkerter, som tidligere stod på tårnets platform. Gennem værket vil publikum kunne udfordre tyngdeloven og opleve at svæve i et indre landskab med genkendelige by-elementer og 3D-scannede skulpturer. Værket tager med Ida Kvetnys egne ord afsæt i ”en slags ny psykedelisk revolution med referencer til surrealisme og automattegning – nu som en oplevelse i fire dimensioner, hvor man vil kunne bevæge sig frit inde i værket.”

Bag om værkerne ved Tower Talk

Ida Kvetny

Mød Ida Kvetny ved Tower Talk den 7. februar kl. 17 i Rundetaarn.

I forbindelse med åbningen af udstillingen kan man desuden møde Ida Kvetny ved Tower Talk den 7. februar kl. 17, hvor hun fortæller om udstillingens tilblivelse, og tager publikum bag om udstillingens værker.

“I en digital tidsalder forsøger jeg at udforske et ursprog, som går på tværs af tider, steder og kulturer. Jeg arbejder med fænomener og arketyper i en tid, hvor begreber som kollektiv underbevidsthed, lagring af hukommelse og kunstig intelligens danner en ny opfattelse af virkeligheden.”, udtaler Ida Kvetny.

Ida Kvetny (1980) har en BA (Hons) i Drawing & Painting fra Edinburgh College of Art, 2006, og en MFA fra Central Saint Martin’s College of Art and Design, London, 2007. I 2005 deltog hun i den prestigefyldte Norfolk Summer School of Art ved Yale University. Ida Kvetny har siden sin afgang i 2007 deltaget i adskillige nationale og internationale udstillinger, heriblandt Torrance Art Museum, Los Angeles, og The Museum of Art at Seoul National University i Korea. I Danmark har hun bl.a. udstillet på BRANDTS, ARKEN, samt Charlottenborg Kunsthal.

Udstillingen GAZE finder sted den 7.-24. februar i Rundetaarn, Købmagergade 52 A
1150 København K. Der er åbent alle dage kl. 10-18. Tirsdage og onsdage 10-21. Entré 25kr./5kr.

Læs mere om Ida Kvetnys udstilling GAZE I Rundetaarn her.

Bruger du byen nok?

Modtag gratis info omkring aktuelle og kommende aktiviteter i København.

Tak for din tilmelding!