Bjørn Wiinblad på Arken kan stadig nås

Bjørn Wiinblad på ArkenFoto: Vigdis Winther.

Den mest omfattende udstilling nogensinde om multikunstneren Bjørn Wiinblad kan netop nu opleves på Arken. Platterne er blot en lille del af talentet.

Bjørn Wiinblad er så meget mere end sine kendte folkekære platter og kakkelborde. Som den multikunstner han i sandhed var, har han beskæftiget sig med både kunst, design og kunsthåndværk, men altid med sit karakteristiske eventyrlige univers som det gennemgående. Det kan man ved selvsyn konstatere på Arken, hvor den mest omfattende udstilling nogensinde om Bjørn Wiinblad kan opleves til og med den 17. januar.

Inspireret af Kina og Indien

Midt i en tid, hvor rette linjer og minimalistisk design vandt frem i Danmark, gjorde Bjørn Wiinblad (1918-2006) sin entré og skabte hurtigt sin helt egen platform med sin sirlige streg, krummelurer, trekantede næser, mandelformede øjne og sine stærke farver. Langt fra Norden er han inspireret af både Kina, Indien, Burma og det præcolumbianske Sydamerika.

Bjørn Wiinblad blev uddannet fra kunstakademiets grafiske skole i 1943. Efter sin første udstilling to år senere fik han stor opmærksomhed og i kølvandet fulgte udsmyknings- og designopgaver i både ind- og udland.

Overraskende sider

Udstillingen på Arken viser hvilken billedskaber og fantasirig formidler Bjørn Wiinblad var og hvor vidt hans talent rakte. Udstillingen føjer med tegninger, plakater, gouacher, unikakeramik, scenografi og vævede billedtæpper nye og overraskende sider til den Wiinblad, de fleste kender og tegner et billede af en multikunstner, der var meget mere end platter.

Udstillingen Bjørn Wiinblad kan opleves på Arken, Museum for Moderne Kunst, Skovvej 100, 2635 Ishøj indtil den 17. januar.

Læs mere om udstillingen Bjørn Wiinblad på Arken her.

Læs mere om Arken her.

Kilde: Arken.

Bruger du byen nok?

Modtag gratis info omkring aktuelle og kommende aktiviteter i København.

Tak for din tilmelding!