Den Politiske Kandestøber på Folketeatret

Ludvig Holbergs komedie Den Politiske Kandestøber er tilbage i en ny, farverig og spektakulær version på Folketeatret.

Den Politiske Kandestøber er et satirisk stykke, opført første gang i 1722 som det første danske skuespil på Lille Grønnegadeteatret. Stykket er blevet bearbejdet til en ny version af den danske skuespiller og instruktør Thor Bjørn Krebs, og kan i disse dage opleves på Folketeatret.

En politisk komedie

Kandestøberen, spillet af Henrik Koefoed, vil hellere være politiker, og i stedet for at passe sit arbejde og sin familie, forsømmer han dem begge ved at tilbringe sin tid på kroen med en håndfuld ligesindede. Til at holde ham underrettet om indenrigs- og udenrigssager, læser han dagligt aviser. Ifølge ham selv, gør dette ham faktisk langt bedre egnet til at sidde med den politiske magt, end dem, der gør det nu. Kandestøberen formår at vinde tilslutning til sine holdninger blandt byens småhandlende, men da den herskende magt for nys om dette, føler de sig truet og udnævner ham på skrømt til borgmester. Kandestøberen overdænges med politiske sager og vikles ind i et virvar af bortforklaringer, bilag og lokumsaftaler, der ikke holder stik i byretten.

Holbergs indflydelse i det danske samfund

Fortællingen er skrevet af den dansk-norske forfatter Ludvig Holberg. Holberg var en af sin tids skarpeste samfundskritikere, hvilket især kom til udtryk i hans komedier. Udover at være sjove har de altid et positivt moralsk budskab. Holbergs forfatterskab er tidløst og rummer stor aktualitet, hvilket forklarer, hvordan han stadig kan trække utallige publikummer i teatret.

Forestillingen varer 2 timer og 20 min. inkl. pause og kan opleves på Folketeatret i Nørregade frem til lørdag den 11. marts.

Køb billetter her

Læs mere om Ludvig Holberg og hans forfatterskab her

 

 

Bruger du byen nok?

Modtag gratis info omkring aktuelle og kommende aktiviteter i København.

Tak for din tilmelding!