Vindspejlet er en ny skulptur på Ofelia Plads

Ofelia PladsFoto: Ofelia Plads.

På fredag indvies byrumskunstværket Vindspejlet på Ofelia Plads. Værket er en sammensmeltning af lyd, bevægelse og skulptur, som både fysisk og lydligt spejler vinden på kajen.

Fra på fredag den 29. september til den 30. november kan man opleve et nyt kunstværk på Ofelia Plads i Københavns Havn. Det sker, når kunstnerne Ragnhild May og Ea Borres fem meter høje skulptur Vindspejlet indtager pladsen. Vindspejlet skal være med til at give besøgende en ny oplevelse på Ofelia Plads og fremhæve pladsens unikke kvaliteter som byrum.

Samspil mellem lyd og menneskers færden

Vindspejlet er en fem meter høj konstruktion af objekter, former og farver fra det maritime miljø. Værket refererer visuelt til bøjer, kompas og skibe og fungerer som et lydligt spejl af vinden på kajen. Via et sindrigt system af elementer bestående af blandt andet en vejrhane, en mikrofon, en mølle, klokker og metalplader, der roterer ved vindens kraft, vil pladsens besøgende kunne opleve lyden passere i bølger som en reference til det omgivende vand.

Vindspejlet

Vindspejlet er udvalgt på baggrund af en idéindkaldelse i foråret, initieret af Foreningen Ofelia Plads, kurator Lotte Boesen Toftgaard fra Umage og Dansk Komponistforening, som har indgået et samarbejde om lydkunst til Ofelia Plads.

Med Ofelia Plads som ramme er det formålet at integrere lydkunst på pladsen, men også gennem forskellige kunstneriske projekter at udforske samspillet mellem lyd og menneskers færden i det offentlige rum.

Indvielse af Vindspejlet

Vindspejlet indvies på fredag kl. 16.00 – 18.00 med en  danseperformance, der spiller sammen med skulpturens lyde og bevægelser. Vindspejlet udstilles på molen indtil den 30. november.

Projektet er realiseret med støtte fra Augustinus Fonden, Knud Højgaards Fond, Oticon Fonden, Dansk Komponistforening og Foreningen Ofelia Plads.

 

 

Bruger du byen nok?

Modtag gratis info omkring aktuelle og kommende aktiviteter i København.

Tak for din tilmelding!