Det er provokationen, der får interessen til at spire. Det er den grimme skønhed. Det skriger lydløst. Det er kunst, og det bedste vi kan gøre er at nyde og prøve at forstå. Derfor har vi samlet tre aktuelle udstillinger, der kalder på dig.
Gratis Max Rée-udstilling i Cinemateket
I anledning af Filmmuseets 75-års fødselsdag har de hevet den danske arkitektuddannede kostumetegner og Oscarvinder Max Rée frem fra gemmerne.
I 1921 kom teaterinstruktør Max Reinhardt til København for at opsætte en forestilling på Dagmar Teateret. Max Rée, der stadig var under uddannelse, blev hyret til at kreere kostumerne. Det blev starten på et langvarigt venskab og de to navnebrødre rejste sammen til Stockholm, Berlin og New York for at sætte deres præg på de skrå brædder. I 1925 befandt Max Rée sig midt sit amerikanske gennembrud. Han havde designet fire forsider til magasinet The New Yorker og klædte Hollywood-ikoner som Greta Garbo, Mary Astor, Olivia De Havilland og Gloria Swanson på. Max Rée medvirkede i mere end 150 amerikanske film, og i 1931 vandt han en Oscar for sin scenografi i westernfilmen “Cimarron”, der også vandt for bedste film og filmatisering ved prisuddelingen.
I Cinematekets foyer kan du gratis gå på opdagelse i Det Danske Filminstituts samling af fotografier og bevarede skitser af Max Rée til og med den 26 marts 2017. Skulle du falde for kunstnerens streger, kan du købe plakater og magneter med hans motiver.
Læs mere om Max Rée-udstillingen i Cinemateket her.
Djiboutis Farver – Fotografier af Peter Bonnén
Peter Bonnén var ifølge ham selv ikke god til farver, da han startede som maler. Han rejste derfor til det lille land Djibouti på Afrikas Horn for at finde dem. Med sit kamera fangede han skæve og faldefærdige blikhuse i regnbuens farver i landets hovedstad Djibouti City. Gennem Peter Bonnéns linse bliver de skrå blikhuse til kunst, og de små menneskelige spor som dagens vasketøj krydrer dem med charme. Tilbage sidder man og undrer sig over, hvordan virkeligheden ser ud bag de lukkede kulørte døre.
Mærk den tidlige forårsvarme med Peter Bonnéns skæve farvespektakel, der giver ro og glæde. Udstillingen er som entréen til resten af Davids Samling gratis og kan nydes til og med den 16. april 2017.
Læs mere om Djiboutis Farver på Davids Samling her.
UNFOLDS – Duft, Rør og Lyt til Snedkerkunst
Danmark har i mange år gået forrest, når det gælder design. Og interessen for og hos danskerne vokser stadig. Derfor har Designmuseum Danmark bedt 31 møbelsnedkere om at kreere unikaer med fire kreative dogmer i mente i anledningen af Møbelsnedkerforeningens 25 års jubilæum. Et af benspændene hedder sig, at værkerne skal kunne tåle, at museets gæster rører ved dem og et andet, at de skal kunne åbnes.
Det er blevet til en udstilling med 25 unikaer, der alle kalder på publikums fingre og sanser. Et møbel skal ses med fingrene. Men for at nyde og forstå værkerne kræver det, at uret bliver i lommen. Ifølge Teis Dich Abrahamsen, der selv har skabt en kuglebane til udstillingen, skal publikum så tæt på, at de kan mærke snedkernes passion, kærlighed, blod, sved og tårer.
Giv dig selv et par timer fri i selskab med træ og sølv og tag forbi udstillingen, der vises til og med den 14. maj 2017 på Designmuseum Danmark.