Wegner – bare een god stol

Kan man lave den perfekte stol? Det mente amerikanerne, at Hans J. Wegner ( 1914-2007) kunne og døbte en stol, af netop Wegner, “The Chair”.

Det er 100 år siden, at Hans J. Wegner blev født. På Designmuseum Danmark kan du helt frem til 7. december 2014 gå på opdagelse i Wegners produktion af danske møbelklassikere.

Udstillingen

Museet forsøger med udstillingen, med egne ord, “at give et overblik over hovedlinjerne, inspirationskilderne og betydningen af verdens mest produktive møbeldesigners værk.” Udstillingen indeholder originale skitser, modeller, billeder og tidligere møbler. Samtidig bliver Wegner placeret i en international kontekst, og der gives også et generelt billede af dansk møbelkunsts udvikling gennem tiden.

Kvalitet og kvantitet

I dag forbindes Wegner med danske kvalitetsmøbler. Dette bekræftes af de hammerslag, som nogle af hans møbler får, når de sættes på auktion. Wegner laver ikke blot gode møbler, han laver også mange. F.eks. er det i tidens løb blevet til ca. 500 stole. Måske har han lavet så mange stole, fordi han ikke er enig med ovennævnte amerikanere som netop mente, at Wegner  producerede den perfekte stol. I hvert fald har han sagt: “Tænk, hvis man bare kunne tegne een god stol i sit liv – men det kan man bare ikke”

Tag ind på Designmuseum Danmark, hvor du selv kan vurdere om Wegner, i dine øjne, har skabt “Den perfekte stol”.

Praktisk information

Adresse
Designmuseum Danmark
Bredgade 68
1260 København K

Åbningstider og lukkedage
Tirsdag til søndag 11 – 17, onsdag 11-21.
Mandag lukket

Entré
Entré: 90 kr.
Årskort: 200 kr.
Grupper (min. 10 personer) / pensionister 60 kr.

 

Vil du sikre dig information om lignende arrangementer? Tilmeld dig vores nyhedsbrev som vi sender 1-2 gange månedligt.

Bruger du byen nok?

Modtag gratis info omkring aktuelle og kommende aktiviteter i København.

Tak for din tilmelding!