Stor udstilling af Tal R på Louisiana

Tal R på LouisianaFoto: Louisiana.

Den farvefabulerende, danske kunstner Tal R er en af de mest markante malere i sin generation. Lige nu er han aktuel med en udstilling af sine værker – “Academy of Tal R” på Louisiana.

Lige nu udstiller Louisiana en samling af værker af den danske kunster Tal R. Han debuterede for alvor i museumsverdenen i 1990’erne, og sidenhen er det ikke gået stille for sig. Gennem årene har Tal R udstillet rundt om i verden, og i dag indgår hans kunst og værker i mange centrale samlinger.

Udstillingen, “Academy of Tal R” på Louisiana giver et overblik over hans virke de sidste 20 år, samtidig med, at vi bliver præsenteret for en serie af nye værker. Tilsammen har udstillingen til formål at skildre den særlige fortællerstil Tal R benytter sig af. Dét at gå imod ensretningen er en ressource for hans tænkning og fantasi og hans udstilling viser hans interesse for det oversete, skjulte og fortrængte rum i det moderne liv. Udstillingen vises i Store sal, Søjlesal og hele Østfløjen og rummer alt fra malerier, tegninger og collager til kunsterbøger og og skulpturer fra hele perioden.

To nye værkgrupper

To markante nye værkgrupper, som er produceret specielt til udstillingen, vises for første gang. Den ene serie kaldes, Habakuk, og består af otte store malerier med togvogne som motiv, hvor ordet Habakuk og et kolon står skrevet på. Habakuk er et kælenavn, som Tal R og hans søskende gav deres far i barndommen.

Det andet værk, der kaldes, Deaf Institute, er et meget personligt og poetisk værk. Værket består af 99 store tegnede og bemalede collager med ord, tegn og billedstumper, ophængt i en kæmpe labyrint i Store Sal.

Læs mere om udstillingen på Louisiana her.

Udstillingen kan opleves på Louisiana Museum of Modern Art, på Gl. Strandvej 13, 3050 Humlebæk frem til den 10. september 2017.

Bruger du byen nok?

Modtag gratis info omkring aktuelle og kommende aktiviteter i København.

Tak for din tilmelding!