’Vi sidder bare her’ live på Aveny T

Vi sidder bare herFoto: 'Vi sidder bare her', Aveny T.

Kunstnerne Jørgen Leth, Mikael Simpson og Frithjof Toksvig kan opleves på Aveny T, hvor de optræder 8 ordrige aftener med materiale fra deres kommende og tredje CD.

Jeg kan godt huske hvordan det var at cykle, men det er kraftedeme længe siden. Min far han havde en stang, som han holdt mig fast på cyklen med. Han skubbede – min børnecykel – frem – fra sin – voksencykel – det var sådan jeg lærte at cykle…

Roligt og rytmisk lægger Jørgen Leth sin umiskendelige, lettere nasale stemme til alverdens hverdagsemner. Sammen med kunstnerkollegerne Mikael Simpson og Frithjof Toksvig, tapetserer han vores øregange med ord tilsat ambient lydkollager. Under navnet ’Vi sidder bare her’ udkommer trioen til efteråret med deres tredje cd, RAK-MA-GAK, og opfører de nye numre live for første gang på Aveny T fra den 22 til den 30. september.

Leth sætter ord på det, som er svært

I en medrivende associationsrække tilsat Simpson og Toksvigs lettere jazzede lydbilleder sætter Leth ord på følelser om næsten alt fra at sætte sig op på en cykel, at hade havet eller at sige farvel. Mageligt henslængt i en dyb plyssofa, med charmekluden skødesløst draperet om skuldrene og flankeret af de to musikere med masser af gear, beriger den 79-årige Jørgen Leth os med sine hudløst ærlige betragtninger om livet. Når guitarens akkorder slås an og keyboardet former en skæv kadence til Leths pointer skabes en poesi, som når helt særlige højder.

En alsidig trio

Jørgen Leth, der ikke mindst har gjort sig bemærket som poetisk cykelkommentator og for en selvbiografi med kontroversielle udtalelser, debuterede som digter i 1962 og har en lang karriere bag sig som både journalist og filmmand. ’Vi sidder bare her’ består desuden af musikerne Frithjof Toksvig og Mikael Simpson. Toksvig er musiker, producer og filmkomponist og har blandt andet komponeret musikken til filmen Nordkraft. Simpson har tidligere spillet sammen med Trentemøller, Henrik Vibskov og Nikolaj Nørlund.

’Vi sidder bare her’ spiller fra den 22. til den 30. september på Aveny T, Frederiksberg allé 102, 1820 Frederiksberg C.

Læs mere om forestillingen ’Vi sidder bare her’ på Aveny T her.

Køb billetter til forestillingen ’Vi sidder bare her’ på Aveny T her.

 

 

Bruger du byen nok?

Modtag gratis info omkring aktuelle og kommende aktiviteter i København.

Tak for din tilmelding!