CPH Stage 2016 – 12 dage med dansk scenekunst

I år afholdes festivalen CPH Stage for fjerde gang med en bred og rig vifte af forestillinger, performances, readings og stand up fra ind- og udland.

Den officielle åbning finder sted onsdag den 1. juni kl. 16:00 på Folketeatret, der lægger hus til CPH Stage Festivalcentrum. Dagen markeres med en introduktion og smagsprøver på nogle af festivalens forestillinger. Du vil også blive budt på kaffe og kage og få en enestående mulighed for at komme på rundvisning i Folketeatrets backstage-område. Du vil også kunne købe dine billetter til de forskellige forestillinger i Festivalcentrum. På åbningsdagen alene spilles der 23 forskellige forestillinger rundt omkring i København.

Next Day åbner festivalen

På åbningsdagen kl. 18:00 spiller det belgiske teaterkompagni, CAMPO, forestillingen, Next Day, på Folketeatrets store scene. Den franske instruktør, Phillipe Quesne, har instrueret forestillingen, der spilles på flamsk med engelske undertekster, og de tolv medvirkende er børn i alderen 10–13 år. Der er tale om en Danmarkspremiere, og Next Day er udvalgt af formand for CPH Stages bestyrelse, dramatikeren Christian Lollike.

Teater uden ord, i badetøj og i et privat hjem

På Christian Lollikes eget teater, Sort Hvid i Kødbyen, (tidligere Café Teatret), kan du bl.a. se, Exodus, en koncert-performance, der spilles på engelsk. I forestillingen af og med den schweitziske-danske familie Liebmann-Schmidt synges vers for vers balladen om ”de nye europæere”, der udspringer af reelle møder med ni nigerianere, de har mødt på Sicilien.

På Østre Gasværk Teater kan du opleve forestillingen, Brevet. Med en kuffert fuld af rekvisitter som eneste medspiller fortæller Paolo Nani uden ord 15 små historier med samme tema, men i 15 forskellige versioner og med 15 forskellige karakterer.

Du skal medbringe badetøj og to håndklæder til forestillingen Forført i Sofiebadet på Christianshavn. En gruppe skuespillere har plukket i verdenslitteraturens afdeling for erotiske tekster og samlet dem til en anderledes og sanselig teaterforestilling. Skuespillere og publikum mødes på lige fod – iført badetøj.

I en lejlighed et sted i København opfører gruppen Fix & Foxy Et Dukkehjem. Tre skuespillere skaber sammen med lejlighedens beboere og publikum Henrik Ibsens verdensberømte ægteskabsdrama.

12 dage – 50 teatre og spillesteder – 110 forestillinger

Du kan i løbet af festivalen opleve alle genrer, på alle mulige spillesteder og scenerum, med og uden ord og på flere forskellige sprog. Festivalen afsluttes med et brag af en fest, når Årets Reumert løber af stablen søndag den 12. juni kl. 20:00 på Det Kongelige Teater, Operaen. Her fejrer dansk scenekunsts aktører det levende teater med priser til skuespillere, operasangere, dansere, sceneinstrukører, scenografer, forestillinger og nye talenter. Som aftenens værter vil Bodil Jørgensen, Nikolaj Stokholm og Rasmus Botoft binde hele programmet sammen.

Læs mere om CPH Stage her

 

 

Bruger du byen nok?

Modtag gratis info omkring aktuelle og kommende aktiviteter i København.

Tak for din tilmelding!