Tag til lyrik- og musikperformance med Jannie Faurschou – og Inger Christensen

Jannie Faurschou, Teatret ved Sorte HestFoto: Teatret ved Sorte Hest.

Inger Christensen gør mig stolt af det danske sprog, nogen har kaldt ’Det’ for en sprogkatedral. Og så er hun jo så sjov, siger skuespiller Jannie Faurshou, der i denne uge inviterer til digt- og musikperformance på Teatret ved Sorte Hest.

Skuespilleren Jannie Faurschou inviterer i denne uge publikum ind i en levende collage af livemusik og lyrik af en af Danmarks mest anerkendte digtere, Inger Christensen. Det sker på Teatret ved Sorte Hest fra i dag til og med på fredag den 18. marts, hvor Jannie Faurschou fortolker Inger Christensens enestående hovedværk ’Det’. Med baren åben og levende lys på bordene i ’Hestens’ smukke foyer bliver publikum ført gennem Inger Christensens fantastiske univers under overskriften ’Med ørerne på stormkrog’.

Kærligheden er vokset

Jannie Faurschou ønsker med denne digtperformance at gøre Inger Christensen mere tilgængelig for alle. De fleste har stiftet bekendtskab med Inger Christensen i løbet af skoletiden, og for mange fremstår hun stadig den dag i dag som elitær og måske ligefrem uforståelig. Jannie Faurschou stiftede selv først bekendtskab med Inger Christensens forfatterskab i en alder af 50 år, og selvom det måske ikke var kærlighed ved første blik, så blev Faurschou stædigt hængende. Siden er kærligheden til digteren vokset.

Lad dig opsluge af det eventyrlige univers

– Inger Christensen gør mig stolt af det danske sprog, nogen har kaldt ’Det’ for en sprogkatedral. Og så er hun jo så sjov! Og meget erotisk – jeg mener, hvem andre kan finde på at sammenligne kønsakten med et concordefly, der lander i Tivoli, siger Jannie Faurschou, der er overbevist om, at hendes liv havde været anderledes, hvis hun havde lært Inger Christensen at kende tidligere.

Akkompagneret af musiker Niels Bjerg føres publikum ind i Inger Christensens ordfyldte og komplekse univers. Netop det at bryde med utilnærmeligheden er centralt for Jannie Faurschou.

– Men man skal ikke anstrenge sig for at forstå, derimod blot lade sig opsluge af Inger Christensens eventyrlige univers, opfordrer Jannie Faurschou.

Lyrik – og musikaftenen ’Med ørerne på stormkrog’ finder sted på Teatret ved Sorte Hest, Vesterbrogade 150, 1620 København V til og med på lørdag den 18. marts.

Læs mere om ’Med ørerne på stormkrog’ og køb billetter her. 

Bruger du byen nok?

Modtag gratis info omkring aktuelle og kommende aktiviteter i København.

Tak for din tilmelding!