Grænseløs humor?

Steve Bell, trykt i The Guardian, 2016

Med udstillingen Grænseløs humor? spørger Storm P. Museet: Hvad er forholdet mellem humor og medborgerskab?

Todelt udstilling

Udstillingen fordeler sig på to museer: Storm P. Museet viser frem til 18. september et bredt udsnit af internationale tegninger, der belyser emnet medborgerskab igennem temaer som ligestilling, digitale fællesskaber, klima, økonomi og integration. Museet for Dansk Bladtegning (på Det Kongelige Bibliotek) fokuserer på danske bladtegninger, der forholder sig til immigration og integration i Danmark. Denne del af udstillingen kan kun ses frem til 12. juni.

Diskussionen om medborgerskab

Arrangørerne lægger op til en dialog om medborgerskab set gennem humor- og satiretegninger. Satire kan som genre både være komisk og tragisk, inkluderende og ekskluderende, og kan både henvende sig til smilebåndet og eftertænksomheden. Hvad vi hver især finder sjovt eller provokerende er i stor grad individuelt. Humoren og satiren bliver i udstillingen brugt som indgangsvinkel til at undersøge og diskutere medborgerskab.

Fyraftensomvisning i udstillingen

Projektleder og museumsinspektør Cecilie Monrad viser rundt i udstillingen og fortæller om udstillingens tilblivelsesproces, herunder samarbejdet med Københavns Sprogcenter og en række sprogkursister fra andre lande og kulturer. Efter omvisningen er der tid til spørgsmål og en åben snak om indtrykkene og emnerne. Det foregår mandag d. 6. juni 2016  kl. 17.00 – kl. 19.00.

Frederiksberg-vandring på egen hånd

Har du mere blod på tanden – eller når du ikke omvisningen – kan du vælge at gå i Storm P.’s fodspor. Hvis du downloader museets app kan du for eksempel tage spadsereturen Sokkelund Herred. Storm P. gik dagligt en tur i det lille område af Frederiksberg, som han kaldte Sokkelund Herred. Undervejs kan du læse om hans gode ven, Ebbe Rode, og deres besøg på kirkegården eller hans besøg hos barberen, der var inspirationskilde til hans mange fluer.

Læs mere om udstillingen og alle mulighederne her

Bruger du byen nok?

Modtag gratis info omkring aktuelle og kommende aktiviteter i København.

Tak for din tilmelding!