Den Hirschsprungske Samling: I Italiens Lys

Den Hirschsprungske Samling viser i øjeblikket særudstillingen, I Italiens Lys, hvor du kan opleve værker af norske og danske malere som P.S Krøyer og Eilif Peterssen.

Henover vinteren viser Den Hirschsprungske Samling en stor særudstilling om et dansk-norsk kunsterfællesskab i Italien i begyndelsen af 1880’erne. Udstillingen kaster nyt lys over en betydelig periode i skandinavisk kunsthistorie, hvor nogle af tidens største kunstmalere inspirerede hinanden på tværs af landegrænserne. I udstillingen vises en række værker for første gang nogensinde for et publikum.

En rejse gennem smukke landskaber

Udstillingen tager dig med ud på en lang og spændende rejse gennem smukke italienske landskaber. Rejsen går til Rom, byen Sora ved Lirifloden, de lysende Abruzzerbjerge, højdedragene med olivenlunde og fårehyrder og videre langs snoede stier op til markedspladsen i den lille bjergby Civita d’Antino.

dsc07842Byerne blev i årene 1879-1886 et inspirerende samlingspunkt for en gruppe danske og norske malere, hvilket i løbet af få år førte til naturalismens gennembrud i Skandinavien. Kunstnerne blev som noget nyt optaget af at skildre det realistiske hverdagsliv og landskabets skiftende belysninger og stemninger. Det italienske lys gjorde det muligt at udvikle nye friluftsmalerier med en langt større farverigdom.
Blandt tidens helt store navne var blandt andre P.S Krøyer, Joakim Skovgaard, Viggo Pedersen, Kristian Zahrtmann, Theodor Philipsen og nordmændene Eilif Peterssen og Christian Meyer Ross.

Udstillingen kan opleves frem til den 29. januar 2017.

Læs mere om I Italiens Lys her 

Bruger du byen nok?

Modtag gratis info omkring aktuelle og kommende aktiviteter i København.

Tak for din tilmelding!