Kongernes Lapidarium

Kom helt tæt på rytterstatuen på Kongens Nytorv,  skulpturerne fra Fredensborg Slotshave og romerske vaser – mens du ser teater med Shakespeare

‘Kongernes Lapidarium’ i Christian 4.s gamle bryghus dækker et areal på 4000 m2 og rummer omkring 300 skulpturer og fragmenter af bygninger, paladser og torve. På latin hedder sten ‘Lapis’, derfra har samlingen fået sit særprægede navn.

Et tegn på kongens magt

De pompøse skulpturer har gennem århundreder været brugt som symbol på de danske kongers magt. De har prydet slottenes facader, byrum og haver. Efter mange år under åben himmel er de gået i forfald og er derfor blevet erstattet af nye versioner. Men originalerne står i dag i det gamle bryghus og repræsenterer en vigtig del af den danske kulturarv.

Én samling, flere temaer

I en af de gamle sale kan du se 1760’ernes hofbilledhugger Johannes Wiedewelts imponerende flotte skulpturer til Frederik 5.’s ‘Brede Allé’ i Fredensborg Slotshave. I næste sal står en række skulpturer til selv samme have i livagtig størrelse. De forestiller 60 nordmænd og 10 færinge. Ved at gå blandt skulpturerne i sin have, kunne kongen på den måde være tæt på sine fjerne, nordlige undersåtter. På ‘Stenloftet’ er der opstillet en række dramatiske skulpturer med guder fra den græske og romerske mytologi, som har stået i mange forskellige slotte og haver. Sidst, men ikke mindst kan du også komme helt tæt på Frederik den 5.s rytterstatue fra Amalienborg Slotsplads og Christian 5.s rytterstatue fra Kongens Nytorv.

Teater: O, For the Love of Shakespeare

Udover at nyde de mange flotte skulpturer i sig selv, kan du også opleve dem som kulisse for et teaterstykke. Why Not Theatre Company har samlet uddrag af en række af Shakespeares kærlighedsdigte, sonnetter, scener, sange og monologer. Tre professionelle skuespillere inviterer til en vandreforestilling for at hylde deres nationale digter på hans eget sprog, engelsk.
Læs mere om forestillingen og køb din billet her

Bruger du byen nok?

Modtag gratis info omkring aktuelle og kommende aktiviteter i København.

Tak for din tilmelding!