Laura Lima – Den nøgne magiker

Har du i årenes løb fået samlet lidt for meget skrammel sammen, så får du god samvittighed, når du besøger Laura Limas kunstverden/rum på Statens Museum for Kunst.

Det vrimler med skrammel, loppefund, bøger og dingenoter i Laura Limas udstilling på Statens Museum for Kunst, Den nøgne magiker.

Den nøgner magiker

Midt i alt virvaret af ting og sager sidder “Den nøgne magiker”, der hele tiden skaber nye ting og forandringer i det unikke rum. Magikeren er klædt med høj hat og habit med oprullede ærmer, og tilstedeværelsen af en levende person, som arbejder med de udstillede genstande påvirker udstillingen med en uforudsigelighed.

Laura Lima

Tilbage i 1990erne var det netop denne kunstform, som Lima udforskede. Sammenkoblingen med levende væsener som mennesker, dyr og planter og forskellige installationer og rum har bidraget til udfordre vores egen opfattelse af, hvad “performance” og “installation” er.

Laura Lima er født 1971 i Brasilien. Hun bor og arbejder i Rio de Janeiro, hvor hun både er uddannet indenfor filosofi og billedkunst. Lima har skabt sig et navn i kunstverdenen med udstillinger på flere store museer. F.eks. MUAC, Mexico City, Museo de arte moderno, Buenos Aires og Bonnefanten Museum, Maastricht. Lima modtog desuden sidste år den prestigefyldte hollandske kunstpris The Bonnfanten award for contemporary art 2014.

Udstillingen kan opleves frem til 18. oktober 2015.

 

Bruger du byen nok?

Modtag gratis info omkring aktuelle og kommende aktiviteter i København.

Tak for din tilmelding!