“Housewife” til 47 millioner

David Hockney, også kaldet den britiske godfather til britisk pop art, udstiller på Louisiana fra 19.3 – 21.6 2015.

I 2009 blev et værk, af David Hockney, solgt på auktionshuset Christie’s i New York for knap 47 mio. kroner. Motivet i værket er et portræt af Betty Freeman, amerikansk filantrop mm. Værket fik navnet: Beverly Hills Housewife. Pointen her er blot, at vi har at gøre med en af de helt stor drenge i kunstverdenen.

Lidt om Hockney

Hockney er født I Bradford i England i 1937 og uddannet fra Royal College of Art i London. På trods af sin engelske oprindelse, så er nogle af de mest betydningsfulde værker malet i Hollywood, hvor det er swimmingpools Hockney har koncentreret sig om. Denne serie af swimmingpools førte til rekordmaleriet som nævnt ovenfor.

Altid tiltrukket af Californien

Hockney havde fra barnsben følt sig tiltrukket af Hollywood, som han fik kendskab til gennem filmens verden. Han og faderen tog adskillige gange i biografen, hvor altså Hockney fik øjnene op for lyset og klimaet i Californien. Det kan derfor heller ikke undre, at et andet værk af Hockney, som “kun” gik for 28 mio. kr. i 2006, blev kaldt “The bigger splash”.

Hockney og Louisiana

Udstillingen på Louisiana er ikke californiske swimmingpools, men derimod tegninger fra David Hockneys hjemegn i Yorkshire. Her får Hockney muligheden for at vise, at han, som Louisiana selv skriver på deres hjemmeside, hører til kunsthistoriens bedste tegnere. Tegningerne er skabt i vidt forskellige situationer. Både under åben himmel og fra førersædet i bilen. Man kan dog forvente, ifølge Louisiana, at “glæden ved det sete er smittende.” Husk også at slå et smut forbi “A closer Grand Canyon”, som er malet i 1988. Et hovedværk i Louisianas samling og et værk, hvor man også kan se Hockneys teknik i at sammensætte flere synsvinkler.

Se også andre udtillinger på Louisiana her.

 

Bruger du byen nok?

Modtag gratis info omkring aktuelle og kommende aktiviteter i København.

Tak for din tilmelding!