Et latterligt menneskes drøm

”Et latterligt menneskes drøm” er en forestilling om et menneskes anspændte søgen efter sandheden. Hvis vi ikke elsker os selv, hvordan kan vi så elske andre?

Elsk din næste

Vi hører, at begreber som ære og skam fører til ondskab. Det samme gør misundelse og egoisme. Og hvor mange kan sige sig fri for at have disse følelser? Ingen! Fjodor Dostojevskijs evigt aktuelle ”Et latterligt menneskes drøm” er en forestilling med et dybt budskab: Vi er alle medskyldige i denne verdens ondskab, og derfor har vi også et ansvar for at gøre det godt igen. Kun den, der vil være skyldig, kan blive fri af skylden og dermed fri til at elske sin næste som sig selv.

Dyster stemning

Stemningen er dunkel, når man som publikum til forestillingen Et latterligt menneskes drøm træder ind i det tidligere lighus på Nørrebro. Teatersalen er helt mørk, klædt i sort. Da Dostojevskij i 1865 besøgte København, gik han tur på Assistens Kirkegård. Her opsøgte han bl.a. filosoffen Søren Aabye Kierkegaards familiegravsted. Tre år senere opførtes Kapellet. Her opbevarede man de døde og afholdt begravelser, inden de blev stedt til hvile på kirkegården.

Praktisk information

Periode: 3. september til 7. februar
Spillested: Kapellet på Assistens Kirkegård, København
Arrangør: Teaterkompagniet TELL to JOY
Læs mere og bestil billet til forestillingen her

Bruger du byen nok?

Modtag gratis info omkring aktuelle og kommende aktiviteter i København.

Tak for din tilmelding!