6 særegne teatre spiller på 11 forskellige scener

Det Ny Teater i KøbenhavnMartin Tang, Visign.dk

Levende teater er en 2.500 år gammel kunstart, der stadig udvikler sig og underholder os på festlig vis. Teater i sin vestlige form, hvor begivenheder udspiller sig for øjnene af os – ofte på en scene – tager sit udgangspunkt i oldtidens Grækenland

I salens mørke venter vi med sommerfugle i maven på den oplevelse, der lige straks vil tage os med til en verden af sceniske fortællinger. Stille, så vi uden at ænse det spidser ører eller brat, kommer lyden snigende eller bragende. Lyset, en bevægelse leder blikket mod scenen, det risler ned ad ryggen, spændingen er udløst.

Vi bliver fanget i dramaets dialog, kropssprog og handlinger. Tænk at levende mennesker ser sådan ud, når de ifører sig kostumer, så smukke, så kedelige, det er utroligt. Og som de bevæger sig lette som fjer eller hæmmede. Vi er et med dem på scenen, for vi kender følelserne fra os selv. Musikken sætter os i den helt rigtige stemning og hjælper os til at forstå dramatikerens hensigt med stykket.

Sang, dans, pantomime og tableauer er udtryksformer, som tilgodeser hver eneste tilskuer, og den samme forestilling giver forskellige oplevelser.

Scenen er selve skuepladsen

Bellevue Teatret er et af Danmarks største producerende teatre, der byder på moderne opsætninger med unge, talentfulde kunstnere.

Læs mere om Bellevue Teatret

Det Ny Teater er stedet, man skal besøge for at få en musicaloplevelse på højt internationalt niveau.

Læs mere om Det Ny Teater

Gamle Scene er en af tidernes mest betydningsfulde kulturinstitutioner. Siden sin opførelse i 1748 har Det Kongelige Teater på Kongens Nytorv været toneangivende i udviklingen af dansk scenekunst. Gamle Scene er en af Det Kongelige Teaters 6 scener.

Læs mere om Gamle Scene

Nørrebro Teater er et nytænkende teater med fokus på udvikling af den moderne komedie, stand-up-teater og rockende, nykomponerede musikforestillinger. Nørrebro Teater har to scener med plads til 200 og 680 personer.

Læs mere om Nørrebro Teater

Den Kongelige Opera er den førende opera i Skandinavien med en lang og traditionsrig historie. I 2005 fik Den Kongelige Opera med det nye operahus nogle fantastiske rammer til indfri det store potentiale, kompagniet rummer. Operaen er en af Det Kongelige Teaters 6 scener.

Læs mere om Den Kongelige Opera

Det Kongelige Teater fik i 2008 en ny scene dedikeret til Det Kongelige Skuespil. Skuespilhuset ligger helt ud til vandet ved Kvæsthusbroen i Frederiksstaden og har i alt tre scener.

Læs mere om Skuespilhuset

 

Bruger du byen nok?

Modtag gratis info omkring aktuelle og kommende aktiviteter i København.

Tak for din tilmelding!