De små scener byder på stærke historier

Godnat AlbertGodnat Albert på Teatret ved Sorte Hest. Foto: Pressefoto.

Teatersæsonen er igang og i den grad også på Københavns mindre scener, der byder på udfordrende teateroplevelser på nært hold. Læs om fire af de nye forestillinger på byens små seje scener.

August er teatrenes nytårs måned. Præcis som den er det for skolerne. Her tager teatrene hul den nye sæson og dermed et nyt og spændende repertoire, som man glæder sig til at starte prøverne på. Sammenslutningen Byens Levende Scener består af ti mindre københavnske teatre. Læs her, hvad fire af teatrene byder på til sæsonåbningen:

Teatret ved Sorte Hest: Godnat Albert

Teatret, der også ofte lægger scene til gæstespil, åbner sæsonen med en egen produktion, et Hestespil, den 16. september. Forestillingen, Godnat Albert, sættes i scene af teatrets leder, Maria Vinterberg, og de medvirkende vil være Mikael Helmuth, Paw Henriksen og Julie Ølgaard. Der er tale om en urpremiere skrevet af forfatteren, Peter Nordahl, der her debuterer som dramatiker. Godnat Albert er historien om krigsveteranen, Albert, der ligger med koldbrand i benet i sin lejlighed. Alberts svækkede fysik og nerver sættes konstant på prøve af hans umulige søn, Georg, og hans kvindelige overbo, Grethe Suhrmass, i dette stykke absurd teater.

Adresse: Vesterbrogade 150, 1620 København V.

Læs mere om Teatret ved Sorte Hest og sæsonens forestillinger her. 

Husets Teater: Skabelsen

Skuespilleren og instruktøren, Jens Albinus, der vil være bekendt af de fleste fra tv-serien, Ørnen, åbner sin første sæson som kunstnerisk leder af Husets Teater med Skabelsen. Med udgangspunkt i Første Mosebog skaber Jens Albinus og teatrets faste stab en forestilling om begyndelsen. Om vores fælles oprindelse. Ulla Henningsen spiller Skaberen, og forestillingen har premiere den 17. september.

Adresse: Halmtorvet 9, 1700 København V.

Læs mere om Husets Teater og sæsonens forestillinger her.

Teater Får302: Faldet

Byens i bogstaveligste forstand mest intime scene med kun plads til 48 publikummer åbner sæsonen med en dramatisering af den franske forfatter Albert Camus’ Faldet. Jacque Lauritsen har dramatiseret romanen som en teatermonolog, som han også selv fremfører. Forestillingen har repremiere den 4. oktober.

Adresse: Toldbodgade 6-8, 1253 København K.

Læs mere om Teater Får302 og sæsonens forestillinger her. 

Vinger på Teater GROB

Forestillingen Vinger på Teater GROB.

Teater GROB: Vinger

Fire skuespillere, fire brune danskere, prøver med forestillingen Vinger at beskrive, hvordan de med deres blandede baggrund finder fodfæste i et helt hvidt land. I forestillingen medvirker bl.a. Janus Nabil Bakrawi, Özlem Saglanmak, Nadia Auda og Ernesto Piga Carbone. Madeleine Røn Juul sætter i scene.

Adresse: Nørrebrogade 37, 2200 Købehavn N.

Læs mere om Teater Grob og sæsonens forestillinger her. 

Læs mere om Byens Levende Scener og alle sæsonens forestillinger her. 

Bruger du byen nok?

Modtag gratis info omkring aktuelle og kommende aktiviteter i København.

Tak for din tilmelding!