Gør klar til ‘Historiske Dage’ i Øksnehallen

Historiske Dage

Lær din historie at kende på nye og inspirerende måder i Øksnehallen, når Historiske Dage i marts byder på et imponerende program med et væld af oplevelser.

Er du vild med historie eller blot interesseret i at vide mere om dine historiske rødder, så er Historiske Dage den 25.-26. marts i Øksnehallen lige noget for dig. Igen i år byder Historiske Dage på masser af underholdning, ny viden og spændende tilgange til kendt og ukendt historie.

Programmet byder på ikke mindre end 130 optrædener, herunder debatter, samtaler, foredrag og shows. Du kan sidde og lytte eller involverer dig aktivt i de nye formidlingsmetoder og lade dig forsvinde ind i de mange forskellige historiske fortællinger.

Modstandsbevægelsens kvinder

Et eksempel på ukendt historie er modstandsbevægelsens kvinder. Vi hører altid kun om mændene, men hvem var modstandsbevægelsens kvinder? Det kan du bliver meget klogere på ved Historiske Dage.

Der vil være ”Historisk bagedyst” med fokus på kagens kulturhistorie ved Frederikke Heick. Du kan selv deltage med dit historiske kage-bud lørdag den 25. marts (husk tilmelding).

Den hvide jul og kongerækken

Og hvad er det med vores forestilling om, at julen skal være hvid? I 1800-tallet begynder man at elske den hvide jul og forbinde den med hygge og idyl. Hør mere om historien bag, når der spørges ”Var julen hvidere i gamle dage?”. Eller lær Kongerækken, som du aldrig har lært den.

Sømand af verden

Liv Thomsen fortæller om DR K’s nye serie og om Danmark som søfartsnation i foredraget ”Sømand af verden”. Derudover kan du bl.a. møde folk som Uffe Ellemann-Jensen, Hans Engel, Ulla Tofte, Adam Holm, Adrian Hughes, Holger Beck Nielsen og Tom Buk-Swienty.

Historiske Dage er arrangeret af museer, arkiver, medier, forlag og foreninger med historien som dagligdag.

Læs mere om Historiske Dage, program og billetter her. 

Historiske Dage finder sted i Øksnehallen, Halmtorvet 11, 1700 København V den 25.-26. marts.

Bruger du byen nok?

Modtag gratis info omkring aktuelle og kommende aktiviteter i København.

Tak for din tilmelding!