Krigens Spor

Det Kongelige Bibliotek

I disse dage kan man på Det Kongelige Bibliotek opleve en anderledes fotoudstilling, der skildrer krigen i 1864 og slaget ved Dybbøl.

Krigen var en af de første, der blev dokumenteret af fotografer, og biblioteket udstiller 100 originale billeder der viser dens steder, personer og begivenheder.

Motiverne blev ofte konstrueret ned til mindste detalje, og der ingen billeder af hverken kampscener eller faldne soldater. Ifølge kurator og historiker Sarah Giersing var man ikke psykologisk parat til at vise billeder af død og ødelæggelse. Tilmed var det en teknisk vanskelig og tidskrævende proces at tage et enkelt billede.
I samtiden blev fotografiet opfattet som et særligt realistisk medie i forhold til de kunstneriske fortolkninger af krigen. Udstillingen peger på, at billederne er en værdifuld kilde til historien, men samtidig ikke en værdineutral skildring af begivenhederne. Fotograferne har taget deres billeder ud fra både moralske og politiske valg.

I udstillingen kan man opleve landskabsbilleder i stort format, der giver oplevelsen af at stå på slagmarken selv, eller nærstudere mindre detaljer på udvalgte billeder gennem en forstørrelseslinse. Alle fotografierne står skarpt, da de er af en kvalitet der tåler forstørrelse. Det giver en helt særlig oplevelse af at komme tæt på soldaternes og krigens barske virkelighed.

Informationer om udstillingen

Adresse: Søren Kierkegaards Plads 1, 1016 København K
Åbningstider: man-lør kl. 10-19 i perioden 4. juni – 27. september

 

Bruger du byen nok?

Modtag gratis info omkring aktuelle og kommende aktiviteter i København.

Tak for din tilmelding!