Copenhagen Songwriters Festival fejrer 10 år

Kirsty McGee - Copenhagen Songwriter FestivalKirsty McGee er blandt de mange sangskrivere, man kan opleve på dette års Copenhagen Songwriter Festival. Foto: Copenhagen Songwriter Festival.

Blikket er som altid rettet mod de nye talenter, når Copenhagen Songwriters Festival fejrer 10 års jubilæum på Onkel Dannys Plads, men du kan også opleve etablerede kunstnere herunder deltagere fra tidligere år, som siden har etableret sig på musikscenen.

I dag åbner Copenhagen Songwriters Festival portene for sit 10 års jubilæum med et stort og varieret program af danske og internationale musiknavne. Det hele foregår på Onkel Dannys Plads på Vesterbro til og med søndag den 2. september.

I 10 år har festivalen hvert år lagt scene til både etablerede og upcoming navne fra ind- og udland. Når festivalen indtager København i dag så er blikket som altid rettet mod nye talenter, men der præsenteres også etablerede navne fra den nationale og internationale sangskriverscene. Derudover kigger festivalen tilbage, når nogle af de unge talenter fra tidligere år, som siden har etableret sig på musikscenen, inviteres tilbage til 10 års jubilæet.

En moderne britisk protestsanger

Blandt de mange optrædende kan man opleve Grace Petrie (UK), der spiller hendes første danske koncert nogensinde på årets festival. Som LGBTQ aktivist, socialist og en tilbagevendende, punket sangstemme i den sociale debat i Storbritannien har Petrie moderniseret begrebet protestsanger. Hun er fast musikalskindslag i BBCs politiske, satiriske program The Now Show og har siden 2010 etableret sig i eget navn i de engelsktalende lande med sange som “Farewell To Wellfare” og “They Shall Not Pass”.

Thordals første solo liveshow

Kenneth Thordal spiller sit første live show i eget navn i fem år til 10 års jubilæet. Thordal er lige nu aktuel med singlen “Vi slår døden lidt ihjel”. Sangen handler om sorg, savn og hvordan man holder ens elskede afdøde i live. Kenneth Thordal, der har en master i filmmusikkomposition, har udgivet flere album i eget navn og desuden komponeret musik og tekster for blandt andet Det Kongelige Teater og Skuespillerhuset. Han har vundet flere priser og udgiver til efteråret singlen “Og vi gik”, der også kredser om tematikken tab.

‘Gåsehudsøjeblikke’

Line Bøgh optræder sammen med den visuelle kunstner Christian Gundtoft, der projicerer live animation og tegninger. Et koncept som er blevet taget godt imod af både publikum og anmeldere i Tyskland på deres forårsturne. “Talrige gåsehudsøjeblikke” skrev Magasinet Outscapes i marts, hvor Line også var på forsiden omgivet af Christians animationer. Parret er inviteret tilbage til Tyskland på en efterårsturné, men inden da er der lagt op til en helt unik koncertoplevelse, der forener visuals med livemusik på Vesterbro. Line Bøgh, der som helt nystartet sanger i 2012 blev tildelt Copenhagen Songwriters Festivals egen Emerging Artist Award, har en EP og to albumudgivelser bag sig, senest Like Fire fra efteråret 2017.

Copenhagen Songwriters Festival 2018 kan opleves: 29. august – 2. september på Onkel Dannys Plads, København V.

Læs mere om Copenhagen Songwriters Festival, program og billetter her.

Bruger du byen nok?

Modtag gratis info omkring aktuelle og kommende aktiviteter i København.

Tak for din tilmelding!