Som forvandlet – antik skulptur i farver

Antikken var hvid – marmorhvid! Men i virkeligheden havde den masser af farver. Det kan du blive klogere på i efterårets store særudstilling på Glyptoteket

Udstillingen, der viser 120 originalværker og rekonstruktioner vender op og ned på den vante forestilling om antikkens hvide verden og viser, at der var anderledes drøn på farverne i græsk og romersk skulptur. Havde Thorvaldsen og Michelangelo vidst det, havde deres skulpturer nok set radikalt anderledes ud, og vores nutidige opfattelse af deres kunst ligeså.

Banebrydende forskning

Med laser, røntgen, infrarøde stråler har et internationalt hold af forskere, med Glyptoteket i front, på grundigste detektiv-manér fundet frem til at vores nuværende opfattelse af antikken og dermed vores egen kulturhistorie, trænger til en opdatering.
Den moderne teknologi har gjort det muligt at se endnu flere detaljer, og at rekonstruere antikkens farverige virkelighed for den moderne beskuer.

En spektakulær oplevelse

Udstillingen på Glyptoteket byder på spektakulære originalværker side om side med eksperimentelle rekonstruktioner i oprindelig farvepragt, hvis chokerende sanselighed på én og samme tid gør antikken mere nærværende og fremmedartet.
Scenograferet i et afvekslende forløb, tager udstillingen både hensyn til kronologi og tematiske nedslag. Som sådan zoomes der ind og ud fra den store historie til close-ups på perioder og enkeltstående værker, ligesom de forskellige undersøgelsesmetoder bliver dokumenteret og perspektiveret.

Læs mere om udstillingen her

Se en video om udstillingen her

Vil du sikre dig information om lignende arrangementer? Tilmeld dig vores nyhedsbrev som vi sender 1-2 gange månedligt.

Bruger du byen nok?

Modtag gratis info omkring aktuelle og kommende aktiviteter i København.

Tak for din tilmelding!