Parkmuseerne: Talende træer og finurlige hemmeligheder

“Ved du egentlig godt, at der oppe på Rosenborg står en trone lavet af enhjørningehår?” . . . “For haven her har altid været fyldt op af toner . . . Selv den gamle Kong Christian 4. var vild med musik . . . “

Hen over foråret og sommeren byder Parkmuseerne – en sammenslutning af 6 museer – på en masse spændende udendørs oplevelser og aktiviteter, som endda er helt gratis.

Hvis træer kunne tale

Det er en fantastisk tanke, som nu gøres til virkelighed i Kongens Have. Træerne i den gamle have har været vidner til lidt af hvert i løbet af kvarterets 400 år lange historie. Fra maj til oktober kan du høre dem fortælle alverdens mærkværdige historier om mystiske labyrinter, enhjørninger og kæmpeblæksprutter, krig og brand, eventyrlige ballonflyvninger og linedansere, der styrter i døden fra Rosenborgs højeste tårn. Træerne begynder at fortælle, ligeså snart du bevæger dig tæt på dem. Læs mere her.

Parkvandringer med frisk luft og ny viden

Tag med på slentretur i et par timer i Kongens Have eller Østre Anlæg. Her kan du nyde roen i de grønne omgivelser imens du bliver klogere på kvarterets historie og seværdigheder. Vandringerne er gratis og du møder bare op ved Parkmuseernes grønne flag foran Statens Museum for Kunst. Der udbydes tre forskellige vandringer med hver deres tema: Kongevandring, Skulpturvandring og Blomstervandring. Læs mere og se programmet her.

De hemmelige haver

Det er også muligt at tage på tidsrejse og udforske kvarterets historie på egen hånd. Med den lille bog ’Havernes Hemmelighed’ kan du løse gåder og høre små historier fra otte steder i museumskvarteret og de grønne anlæg.
Download bogen her.

1 billet til 6 museer

Parkmuseerne er en sammenslutning af Davids Samling, Filmhuset, Den Hirschsprungske Samling, Rosenborg Slot, Statens Museum for Kunst og Statens Naturhistoriske Museum. Alle museer ligger i eller ud til de grønne parker Kongens Have, Botanisk Have og Østre Anlæg. Med én billet til Parkmuseerne får du adgang til alle seks museer, en gratis biografbillet til Filmhusets ordinære filmvisninger og 10% rabat på publikationer i Davids Samlings museumsbutik. Se mere om billetterne her

Bruger du byen nok?

Modtag gratis info omkring aktuelle og kommende aktiviteter i København.

Tak for din tilmelding!