Går du med pels?

Nationalmuseet sætter brugen af pels som beklædning til debat i en ny udstilling med titlen Pels – liv og død

Her stilles spørgsmålet: er det i dag etisk forsvarligt at opdrætte eller jage vilde dyr for at bruge deres pels til tøj?
For hvad er forskellen mellem fortidens og nutidens brug af pels? Hvilken viden ligger der i produktion og design af pels? Og hvilken betydning har det egentlig at gå i pels?

En aktuel debat med en lang historie

Gennem temaer som dyrevelfærd, oprindelige folks rettigheder, luksusforbrug og økonomi diskuterer udstillingen, hvordan man anvendte og stadig anvender pels til beklædning.
Som besøgende får man muligheden for at opleve en af verdens største samlinger af historiske pelsdragter fra de arktiske områder på tæt hold. Museet har tilmed indlånt moderne pelskreationer fra nogle af Danmarks største designere, for at kunne belyse nutidens brug af pels i modetøj’ og fascinationen af pels som materiale.

Se dragterne online

Udstillingen formidler den nyeste forskning om samlingen fra Nationalmuseets forskningsinitiativ Nordlige Verdener 2009-2013 samt viden om jagt, pelshandel og produktion.
Som led i udstillingen har museet tilgængeliggjort en database med en unik samling af fotografier og snitmønstre af historiske skinddragter fra oprindelige folk i Grønland, Nordamerika, Nordskandinavien og Sibirien.

Praktisk information

Periode: 4. oktober 2014 – 25. februar 2015
Gratis adgang
Læs mere om udstillingen her

Bruger du byen nok?

Modtag gratis info omkring aktuelle og kommende aktiviteter i København.

Tak for din tilmelding!