Oktoberfest på Femøren i de næste 3 dage

Oktoberfest på Femøren.Der er oktoberfest på Femøren med særligt brygget øl til lejligheden. Foto: Københavns Oktoberfest.

Lederhosen, schlagere og 1 liters øl. Der er oktoberfest på Amager. OplevByen.dk’s Arne Bak-Sørensen fortæller om arrangementet og historien bag den tyske tradition.

Så er det tid til de forrygende oktoberfester og i København kan man tage til Oktoberfest på Amager, hvor traditionen holdes i hævn fra i dag torsdag til på lørdag den 1. oktober. Også i år foregår festen i et kæmpe telt på Femøren ved Amager Strand. Her er fyldt med langborde og på traditionel vis serveres øllet i 1 liters krus (Mass), og det er fremstillet specielt til Københavns Oktoberfest. Det er brygget efter det tyske Reinheitsgebot, hvilket vil sige, at der kun er anvendt malt, humle, gær og vand. Det har 5.0% vol., så det kommer formodentlig tæt på det originale fra bryggerierne i München.

Bayersk tradition

Egentlig er oktoberfesten en bayersk tradition, holdt i München siden 1810, men efterhånden har den bredt sig til hele Tyskland – og nu over hele verden. Således er der store oktoberfester i Canada og Brasilien! I København har vi kendt til fænomenet i hvert fald siden 2009. Den mest kendte foregår på Femøren på Amager, men man har tidligere også forsøgt sig i Valbyparken og i 2015 i Tap1 på Carlsberg. I München varer festen i ca. tre uger, men her må vi nøjes med to lange weekender (torsdag-lørdag), nemlig 22.-24.9. og den aktuelle 29.9.-1.10. Så præcis som i München begynder Oktoberfesten altså i september.

Lederhosen og dirndl

Til en oktoberfesten på Femøren er det sandsynligt, at du hurtigt får lyst til at synge med og måske endda stå på bænkene som til en tysk Oktoberfest. Der er fri entré, men hvis man vil sidde foran eller sammen med sine venner, kan man reservere plads gennem de særlige tilbud på øl og mad.
Der er rigtig mange, som kommer i tyrolertøj, hvilket er med til at skabe den rette stemning. Derfor har festivalen åbnet en lille webshop, og der kommer en shop i teltet med tøj. Men man kan også bare leje tøjet for en aften direkte i teltet. Men det er altså velset, at damerne kommer i dirndl, den specielle kjole, der i den grad er forbundet med alperne og oktoberfesterne. Herrerne skal helst være i ternet skjorte og lederhosen med tilhørende sko og sokker. Det er også velset at bære den traditionelle oktoberfesthat.

Levende musik og DJ med schlagere

Også i år spiller Zack Zillis ,der sidste år fik København til at oktoberfeste, så glæd dig! Bandet spiller stemningsmusik og sange du måske kender og kan synge med på. Stilen disse aftener er moderne tyrolermusik. I pauserne spiller en DJ schlagere.

Hvis du vil øve dig inden selve begivenheden, kan du fx finde disse sange på youtube, endda med tekst. Så det er bare om at komme i gang. Disse sange kommer du højst sandsynligt til at høre som en del af repertoiret:
Anton aus Tyrol; Cowboy und Indianer (Kom hol das Lasso raus); Fliegerlied; Ein Prosit der Gemuetlichkeit; Zikke Zakke; Himmelhunden.

Og så er det bare op at stå på bænkene! God fornøjelse!

Læs mere om Københavns Oktoberfest på Femøren her.

Bruger du byen nok?

Modtag gratis info omkring aktuelle og kommende aktiviteter i København.

Tak for din tilmelding!