Copenhagen Contemporary på Papirøen

Copenhagen Contemporary er et helt nyt udstillingssted, hvor du kan opleve nutidens kunstformer. Foto: Anders Sune Berg.

Få nyskabende og levende kunstoplevelser på Københavns nye udstillingssted Copenhagen Contemporary. Her kan du blandt andet blive en del af Yoko Onos ’Wish Tree Garden’.

Københavns kunst og kulturliv har fået en ny aktør ved navn Copenhagen Contemporary –  et udstillingssted for nutidskunst. Her kan folk i alle aldre komme og opleve kunsten på en ny og anderledes måde, blandt andet ved selv at være en aktiv del af kunsten.

Aktiv kunst og performance  

En del af den nutidskunst, som vises hos Copenhagen Contemporary, gør publikum til en aktiv del af udstillingerne. Det er en kunstform, der kræver et udstillingsrum med meget plads, så publikum har mulighed for at bevæge sig rundt om og ind i værkerne. Copenhagen Contemporary er da også placeret ude på Papirøen ved Holmen i en af de store tidligere papir-haller lige ved siden af Copenhagen Street Food. Her kan man bl.a. opleve kunstinstallationer med lys, lyd, bevægelse, skulpturelle landskaber, performancekunst og videokunst.

Copenhagen Contemporary, der ejes af en selvejende institution, fungerer fra åbningen 30. juni indtil 31. december 2017 som et pilotprojekt med løbende udstillinger af internationalt anerkendte kunstnere. Visionen er, at Copenhagen Contemporary efterfølgende kan etableres som et mere permanent kunstcenter.

Del din drøm med Yoko Ono

Den berømte, japanske performancekunstner Yoko Ono er blot en af de kunstnere, du kan opleve på Copenhagen Contemporary. Hun har taget sit performancekoncept ’Wish Tree Garden’ med, hvor du dele dine drømme på et træ, og på den måde blive en aktiv del af kunstværket. Kunstinstallationen består af flere træer, som er en blanding af den danske og asiatiske natur tilpasset de danske klima. De vokser alle på Papirøens havnekant, hvor de ikke normalt hører til. På en seddel kaldt et ’wish tag’, kan man skrive et ønske, som man hænger om på træernes grene. Sedlerne bliver løbende indsamlet af Yoko Ono selv og sendes derefter til en søjle i Island kaldet ’Imagine Peace Tower’, som er et monument til ære og minde om Onos afdøde mand John Lennon. Yoko Onos ’Wish Tree Garden’ er skabt specielt til Copenhagen Contemporary, og kunstudstillingen er derfor en fast del af havneområdet foran hallerne frem til december 2017.

Læs mere om Yoko Onos udstilling her.

Publikum kan i 'Wish Tree Garden' skrive sit ønske på en seddel og hænge det på en af de mange træer. Foto: Siw Aldershvile.

Publikum kan i ‘Wish Tree Garden’ skrive sit ønske på en seddel og hænge det på en af de mange træer.
Foto: Siw Aldershvile.

Ragnar Kjartanssons fortolkning af det vestlige liv

En anden kunstner du lige nu kan opleve på Copenhagen Contemporary er den Islandske kunstner Ragnar Kjartansson. Han viser blandt andet sin videoinstallation ’Scenes from Western Culture’, som er hans egen fortolkning af hverdagen i den vestlige verden. Udstillingen består af ni store skærme, hvor Ragnar har iscenesat en hel serie af forskellige hverdagssituationer, der skal skabe et levende billede af livet i den vestlige verden. Hans kunstværk er en ny nordisk fortolkning af eksisterende melankolske kunstnere som blandt andet Edvard Munch, Halldór Laxness og ABBA. Videoinstallationen kan opleves frem til d. 5. februar 2017.

Læs mere om Ragnar Kjartanssons udstilling her.

I Ragnar Kjartanssons videoudstilling kan du bevæge dig rundt i et stort rum og få en indtryk af hverdagen i den vestlige verden. Foto: Anders Sune Berg ® Ragnar Kjartansson/copydanbilleder.dk

I Ragnar Kjartanssons videoudstilling kan du bevæge dig rundt i et stort rum og få et indtryk af hverdagen i den vestlige verden. Foto: Anders Sune Berg ® Ragnar Kjartansson/copydanbilleder.dk

Du finder de to kunstudstillinger og mange flere på Copenhagen Contemporary på Trangravsvej 10-12, 1436 København K.

Læs mere om Copenhagen Contemporary her.

Bruger du byen nok?

Modtag gratis info omkring aktuelle og kommende aktiviteter i København.

Tak for din tilmelding!