Cabaret-vandring med våren gennem Nyhavn

Søren elsker KatinkaNyhavn i solskin er tæt forbundet med Sigfred Pedersens forårskåde perler som Den gamle skærslippers forårssang – Katinka, Katinka og Søren Bramfris lærkesang. Nu kan du følge i hans fodspor i forestillingen 'Søren elsker Katinka'.

Musikalsk forestilling tager dig med ud blandt snapse, sømænd og lette damer på tur gennem byen. Her kan du opleve viserne og digterpoeten Sigfred Pedersens bohemeliv folde sig ud i gaderne og gårdene i Nyhavn og Minefeltet omkring Nikolaj kirke.

Med forestillingen ’Søren elsker Katinka’ introducerer Teatret OPtimis en ny cabaret-form, som tager Sigfred Pedersens kendte sange ud i deres rette element. Hele sommeren og frem til den 1. september kan man nemlig komme med på en musikalsk vandring gennem den alsidige poets elskede Nyhavn og Minefeltets gader, gårde og værtshuse.

Jeg Plukker Fløjsgræs og Katinka, Katinka

Sigfred Pedersen (1903 – 67) var én af Danmarks største visedigtere. Han skænkede os folkelige og forårskåde perler som Tørresnoren – Den gamle skærslippers forårssang – Jeg plukker fløjlsgræs – Katinka, Katinka og Søren Bramfris lærkesang (Nu går våren gennem Nyhavn). Og særligt Nyhavn stod hans hjerte nær; her boede han i perioder, var livet igennem en hyppig gæst på de musikalske beværtninger og skrev så mange – og kendte – viser om foråret i Nyhavn, at han også i dag betragtes som Danmarks Nyhavns-digter nummer ét.

Spændende bohemeliv vækkes til live

Nu bringer Teatret OPtimis nyt liv til de folkekære sange og inviterer publikum med på en cabaret-vandring gennem Sigfrid Pedersens liv og musikalske univers i de rigtige omgivelser. På vej gennem gaderne vil en fortæller, litteratur-eksperten Øllemave, Sigfred Pedersen selv og forskellige figurer fra hans vise-univers – bl.a. storcharmøren Søren Bramfri og den evigt smækre Katinka – fortælle publikum historien om Sigfreds spændende bohemeliv og synge hans sange.

Café Nick og Wessels Kro

Forestillingen begynder i Nyhavn, hvor Sigfreds liv i havnen blandt snapse, sømænd og lette damer vil folde sig ud. På vej videre er der flash-back til Sigfreds barn- og ungdom, og herefter går turen til Minefeltet, kunstnerkvarteret omkring Nikolaj kirke, hvor Sigfred tilbragte meget af sin ungdom på bl.a. Café Nick, på Ungarsk Vinhus, hvor han læste digte op, og senere på Wessels Kro, som han selv var ejer af i en periode. Forestillingen slutter tilbage i Nyhavn, hvor Søren Bramfri og Katinka danser ud, og afrundes med en øl på et værtshus i Nyhavn (inkluderet i prisen). Allan Høier spiller alle roller til Allan Thorsgaards indspillede guitar-akkompagnement. Bo Skødebjerg har instrueret.

OPtimis’ forestilling ’Søren elsker Katinka’ kan opleves nu og til den 1. september.

Billetter kan købes på teaterbilletter.dk.

Bruger du byen nok?

Modtag gratis info omkring aktuelle og kommende aktiviteter i København.

Tak for din tilmelding!