Asger Jorn – Rastløs Rebel

I år er det 100 år siden, at den danske verdenskendte kunstner Asger Jorn blev født, og i anledning af dette har Statens Museum for Kunst oprettet udstillingen ”Rastløs rebel”, som kører fra d. 28. februar til d. 15 juni 2014.

Jorns malerier har en særstatus i udstillingen, hvor flere hovedværker har fundet vej til det københavnske museum. F.eks. er billedet ”Stalingrad”, som meget sjældent forlader sin plads fra Museum Jorn i Silkeborg, også en del af udstillingen. Billedet er også at finde i den danske kulturkanon. Det er altså, om man kan lide det eller ej et yderst betydningsfuldt maleri for dansk kunst.

Meget mere end malerier

Malerierne er naturligvis allerede en årsag til at besøge udstillingen, men udstillingen udmærker sig ved, at den også medtager andre dele af Asger Jorns store produktion, som skulpturer, tegninger, grafik, keramik og teoretiske tekster. Samtidig vil de 200 værker som udstillingen indeholder kommenteres gennem arkivmateriale, og det giver derfor en god mulighed, for fordybelse for erfarne og nybegyndere i kunstens verden.

Fordybelse, fordybelse, fordybelse

Fordybelsen er helt afgørende for udstillingen på SMK, da det danner baggrund for en bedre og grundigere forståelse for Asger Jorns kunst og polemiske tilgang til omverdenen. Peter Nørgaard Larsen, som er samlings – og forskningschef ved SMK og museumsdirektør Jacob Thage mener, at tidligere syn på Asger Jorn har været forsimplet og unuanceret, hvilket udstillingen gerne skulle gøre op med. Hvorvidt om det lykkes eller ej, er altså muligt for publikum at vurdere fra d. 28. Februar 2014.

Se mere om begivenheden her

Anmeldelse
Dato for anmeldelse
Anmeldt
Asger Jorn – Rastløs Rebel - Udstilling
Stjerner
41star1star1star1stargray

Bruger du byen nok?

Modtag gratis info omkring aktuelle og kommende aktiviteter i København.

Tak for din tilmelding!