Tove! Tove! Tove! får repremiere i Skuespilhuset, nu på Store Scene

Tove! Tove! Tove!Tove! Tove! Tove! får repremiere i Skuespilhuset. Foto: Natascha Thiara Rydvald.

Elisa Kragerups anmelderroste Tove! Tove! Tove! rykker fra Skuespilhusets Lille Scene til Store Scene ved repremieren, hvor man skal være hurtig for at få billetter til en af de få aftener.

Det Kongelige Teaters Skuespilhus åbner sæsonen 2016–17 med en repremiere på instruktør Elisa Kragerups forestilling Tove! Tove! Tove!. Forestillingen, der havde premiere i 2014–15 og gik for fulde huse på Skuespilhusets lille scene, Det Røde Rum, har i mellemtiden været på turné i hele landet. Men vi er slet ikke færdige med Tove! Tove! Tove!, der vandt en Reumert som Årets Musikforestilling i 2015.

Forestillingen blev skabt af kunstnerkollektivet Sort Samvittighed, der består af nogle af dansk teaters mest markante personligheder: Jeanett Albeck, Rikke Bilde, Sara Åkerlund Clemmensen, Ida Marie Ellekilde, Signe Fabricius, Tilde Maja Fredriksen, Elisa Kragerup, Kitt Maiken Mortensen, Signe Egholm Olsen og Leila Vestgaard.

Barndommens Gade og videre derfra

Idéen til at skabe en forestilling over Tove Ditlevsens forfatterskab opstod efter arbejdet med gruppens første produktion, Hvid Magi, hvor også Anne Linnets musik til Barndommens Gade indgik. Tove Ditlevsens usminkede skildring af kvindeliv i almindelighed og af sit eget liv i både digtene og i romanen Vilhelms Værelse og erindringsromanen Gift danner udgangspunkt for forestillingen.

Det lykkedes aldrig Tove Ditlevsen at finde en harmonisk balance i livet. Hverken som barn i forholdet til sin egen mor, som voksen kvinde i forholdet til de fire ægtemænd eller i forholdet som mor til de fire børn. Som digter og brevkasseredaktør fandt hun et frirum og en måde at kanalisere sin smerte og alenehedsfølelse ud. Måske også noget mange moderne kvinder finder i deres arbejde? Uanset om de er kunstnere eller har mere almindelige professioner. De fem medvirkende spillere beskriver i sang og tale Tove Ditlevsens mange ansigter og søger at danne et billede af personen og kunstneren.

Tove, Reumert og Elisa!

Elisa Kragerup, der i sidste sæson havde sin debut som operainstruktør med Mozarts Figaros Bryllup på Det Kongelige Teaters Gamle Scene, har instrueret Tove! Tove! Tove!. Elisa Kragerup regnes for et af sin generations største talenter, og har da også modtaget flere Reumert priser, ligesom hun modtog Kronprinsparrets Kulturpris i 2015.

Kun få forestillinger – kun få billetter.

Forestillingen, der har badet sig i fantastiske anmeldelser, spiller sidste gang den 10. september. Der er kun få billetter til de enkelte forestillinger, så vent ikke for længe.
Møder man op i Skuespilhusets Foyer en halv time før forestillingens start, kan man få en gratis introduktion til forestillingen.

Læs mere om billetter og forestillingen Tove! Tove! Tove! i Skuespilhuset her.

Bruger du byen nok?

Modtag gratis info omkring aktuelle og kommende aktiviteter i København.

Tak for din tilmelding!