Edvard Weie på Gl. Strand

70 værker af ud af de ca. 500 malerier, som kunstneren Edvard Weie har skabt, udstilles og giver poesien frit løb – giv dig god tid til at se den inden 3. maj. Denne 3. udstilling af Edvard Weies malerier i Gl. Strand markerer 100-året for den første soloudstilling i 1915

En hjertelig velkomst i Gl. Strand og udlevering af en pjece til umiddelbar eller senere brug om udstillingen og kunstneren går forud for oplevelsen af iscenesættelsen af denne sanselige rejse. Der er kun få tekster i udstillingen og turen ledsages af nøje udvalgte musikstykker.

Øvelse gør mester

Edvard Weie gjorde forstudier til sine værker. I udstillingen, som rummer både forstudier og endelige værker, er det altså muligt at følge kunstværkernes tilblivelse og kunstnerens udvikling i processen. Nogle motiver forekommer flere gange i forskellige versioner og fra forskellige vinkler.

Det er få men sikre penselstrøg, der fremelsker personer og mening i billederne. Ved at bevæge sig tættere på og længere væk er det samme maleri i stand til at give forskellige oplevelser.

En væsentlig dansk modernist

Edvard Weie levede fra 1879 – 1943. Han voksede op på Christianshavn og gik på Teknisk Skole fra 1893 – 1899. I 1907 tog han med Kristian Zahrtmann til Rom, Amalfi og Civita d’Antino for at udforske antikkens og renæssancens mestre. Han oplevede både succes og fiasko. Han misundte det lyse og lette hos andre, men fandt det ikke hos sig selv. I perioder, hvor han var angst og depressiv, malede han ikke. Han troede på det fundamentalt positive, åndeligt skabende.

Læs også vores artikel om 3 gode udstillingssteder, hvor Kunstforeningen Gl. Strand også indgår.

Bruger du byen nok?

Modtag gratis info omkring aktuelle og kommende aktiviteter i København.

Tak for din tilmelding!