Maskarade – en komisk opera

Har Danmark en nationalopera? Maskarade af komponisten Carl Nielsen, der fylder 150 i år, er et rigtig godt bud. Du kan opleve den lige nu på Operaens store scene

Ung forbudt kærlighed

Hver aften er der maskebal i komediehuset, hvor folk kan slippe for hverdagens borgerlige sociale roller og pligter. Her mødes de to unge mennesker Leander og Leonora, og de forelsker sig pladask i hinanden. Men deres forældre har allerede lagt planer for deres fremtid og prøver derfor efter bedste evne at ødelægge deres kærlighed.
Hvordan historien ender, må du glæde dig til at finde ud af. Som operagæst får du også rig lejlighed til at opleve nogle af de dygtigste solister udfolde sig i denne farverige historie om sure gamle mænd, ung kærlighed og et væld af skøre forviklinger.

Carl Nielsen og operaen

Danmarks største komponist fylder 150 i år, og det bliver fejret og markeret mange steder. Den officielle hjemmeside for fejringen af Carl Nielsen finder du her.
Hans opera Maskarade blev ved premieren i 1906 en stor succes med udsolgte billetter og rosende anmeldelser. Selv blev Nielsen dog aldrig helt tilfreds med operaen og overvejede at ændre den, men han nåede ikke at føre det ud i livet. Og heldigvis for det vil de fleste mene den dag i dag.

Et rent helvede af misundelse og egoisme

Prøverne op til premieren var et langt og stressende forløb, ikke mindst på grund af mange teaterfolks forargelse over at man havde »lagt hånd« på landets ukrænkelige komediedigter, Ludvig Holberg. Selvom der i realiteten ikke var meget af Holbergs komedie Maskarade fra 1724 tilbage udover persongalleriet. I april skrev Nielsen om arbejdet at: “det er et rent helvede af misundelse, skinsyge, egoisme, bagtalelse og smålighed, og jeg er forundret over hvor små og bremseagtigt giftige mennesker gider være.” Trods disse startvanskeligheder endte operaen som bekendt med at blive en stor succes, og den regnes i dag som Danmarks ukronede nationalopera.

Bruger du byen nok?

Modtag gratis info omkring aktuelle og kommende aktiviteter i København.

Tak for din tilmelding!