At være eller ikke at være

Foto: Søren Normann Hansen

Det er som altid spørgsmålet i Shakespeares udødelige klassiker, Hamlet. Men formatet og meget af fortællingen er som forvandlet i den aktuelle forestilling på Republique

Stykket blev for første gang spillet i 2011, og siden har det turneret verden rundt i byer som Mexico, London og Amsterdam. Nu er det vendt tilbage til København, og du kan opleve det til og med den 25. april.

Musikteater med internationalt format

Linedans, kæmpedukker og fabulerende videoprojektioner præger forestillingen, der hører til kategorien musikteater. Den dramatiske historie om liv og død, kærlighed og foragt udfoldes af verdensbandet ‘The Tiger Lillies’ gennem deres, på samme tid muntre og melankolske, gypsy-cabaret-sange. Dramatiske kulisser, artisteri og imponerende visuelle effekter kendetegner stykkets scenografi, som underbygger og forstærker fortællingens centrale pointer.

Færre roller, mere drama

Republiques version af Hamlet skruer ned for persongalleriet og op for følelserne i forhold til Shakespeares oprindelige skuespil. Kun grundfortællingen står tilbage: En mand, der definerer sig selv i forhold til sin familie. Hans verden og hans kærlighed smuldrer, da han fornemmer, at hans onkel har dræbt hans far og har giftet sig med hans mor. Stykket er en moderne fortolkning af en klassisk historie, som gennem sit flotte udtryk, karakteristiske musik og intense skuespil formår at indfange beskueren i en eventyrligt dyster stemning fra start til slut.

Læs mere om forestillingen

Bruger du byen nok?

Modtag gratis info omkring aktuelle og kommende aktiviteter i København.

Tak for din tilmelding!