Keramik af Picasso indtager Louisiana

picasso keramikFoto: louisiana.dk

Louisiana Museum of Modern Art præsenterer netop nu en stor forårsudstilling, der rummer mere end 160 værker af Pablo Picassos fantasifulde og magiske univers af keramik.

Der er tale om den første store udstilling i Skandinavien, når Louisiana netop nu markerer sit 60-års jubilæum med en udstilling af Pablo Picassos originale keramiske arbejde. Udstillingen Picasso Keramik viser mere end 160 værker fra årene 1947-1964 med lån fra blandt andet Picasso museerne i Antibes, Barcelona og Paris. Udstillingen åbnede den 1. februar og kan opleves indtil den 27. maj 2018.

Picasso eksperimenterede med keramik

Pablo Picasso (1881-1973) satte for alvor et præg på kunsten i det 20. århundrede. Gennem hans opvækst i Malaga, følte han sig stærkt forbundet med middelhavskulturens traditioner og myter og den antikke verdens mytologi og kunst.

Denne forbundenhed definerer hans kunst og afspejler sig særligt i de keramiske værker. Noget af hans keramik er bemalinger og bearbejdninger af tallerkener, kander og fade, andre er skulpturelle figurer, dyr, fauner og kvindefigurer, der vokser ud af Picassos fantasi, når det våde ler bliver formet.

Livet igennem søgte Picasso nye udfordringer i alle mulige slags materialer. Han eksperimenterede med de forskellige keramiske materialer, oxider og glasurer, og pludselig viser det sig, at de keramiske processer og teknikker, som brændingsprocessen, begynder at interessere ham.

Udstillingen, der rummer mere end 160 værker, dækker en væsentlig del af Picassos liv. Den giver mulighed for at opleve alle facetter, af både motiver og former.

Udstillingen er organiseret med stor støtte fra Musée National Picasso- Paris og støttes af Augustinus Fonden.

Læs mere om Picasso udstillingen på Louisiana her.

Udstillingen kan opleves på Louisiana Museum of Modern Art, på Gl. Strandvej 13, 3050 Humlebæk frem til den 27. maj 2018.

 

 

 

 

Bruger du byen nok?

Modtag gratis info omkring aktuelle og kommende aktiviteter i København.

Tak for din tilmelding!