Golden Days 2016: Festival om 1970’erne

Golden Days Festival om 1970'erne

Husker du 1970’erne? Udover nøgleord som frihed og sammenhold, var det også en tid med konflikter, arbejdsløshed og økonomisk krise. Temaer, der vil præge dette års Golden Days Festival, når Danmark anno 1970 sættes i et nutidigt perspektiv.

Fra speltgrød, fuldskæg, fællesspisning, hjemmebag, hjemmestrik, økologi og urtehaver til økonomisk krise, større offentlig gældssætning, stigende arbejdsløshed, miljøbekymring og ligestilling. 2016’s udgave af Golden Days Festival sætter fokus på de orangebrune 1970’ere. En tid hvor spørgsmålene blev sat på spidsen, konflikterne flød og hvor man i fællesskab søgte løsninger og ansvar.

Et nutidigt perspektiv på 70’erne

Festivalen sætter 1970’erne i et nutidigt perspektiv for at vise ligheder i både tendenser og problemstillinger. Det sker gennem et væld af arrangementer såsom kreative workshops, koncerter, foredrag, udstillinger, film, debatter og meget mere.

Se hele festivalens program her

Der vil flittigt blive diskuteret demokratiske rettigheder, vores indbyrdes forhold til hinanden og andre store samfundsrelaterede spørgsmål, der ligesom dengang i 70’erne vil blive sat på spidsen. Et af temaerne er: Har vi erstattet det ideologiske tankegods og de samfundsomvæltende og sociale kræfter fra dengang med noget nyt – og bedre? Har vi i takt med, at vi er blevet underlagt markedslignende betingelser, mistet troen på at tingene kan forandre sig ved en fælles indsats? Har 1970’erne i virkeligheden gjort mere skade end gavn?

Golden Days Festival 2016 finder sted fra den 9. – 25. september 2016.

 

 

Bruger du byen nok?

Modtag gratis info omkring aktuelle og kommende aktiviteter i København.

Tak for din tilmelding!