En guide til julens hede krydrede drik, gløgg

Gløgg guiden

Hvis du hvert år glæder dig til den varme og krydrede juledrik, gløgg, så læs med her. Vi har fundet 3 steder, der serverer gløgg med et ekstra pift. I Tivoli, på byens kanaler og på Gråbrødre Torv.

Luften bliver tyk af kanel og nelliker, når julen nærmer sig. Det er duften af gløgg, som lifligt blander sig med aromaen fra de brændte mandler rundt i byen. Gløgg brygges på rødvin og krydres typisk med nelliker, kanel og appelsin, hvortil rosiner og mandler tilføjes. Men blandt de mange bud på gløgg findes der dem, som bare har dét ekstra. Vi har fundet 3 af dem.

Glöggkompagniet i Tivoli

Jul i Tivoli

Foto: Tivoli presse.

Det er tradition. At bevæge sig mod Københavns forlystelsesmekka en kold vinterdag og kigge på funklende lanterne med en hed kop gløgg i den ene hånd og lune æbleskiver med flormelis og marmelade i den anden. Glöggkompagniet kan igen i år byde på Clara Sofies hjemmebrygget gløgg, der både fås som rød og hvid. Den røde er krydret med blåbær og nelliker, og den hvide er brygget på Chardonnaydruer og æblesaft. Udover gløgg fristes der også med æblebryg og varm chokolade.

Glöggkompagniet i Tivoli finder du overfor Den Flyvende Kuffert.

Hey Captain i Københavns kanaler

Hey Captajn

Foto: Hey Captajn.

Var du en af dem, der nød Hey Captains rosérundfart i Københavns kanaler i sommer, vil du med garanti også nyde deres gløggrundfart. Hyg dig, mens din kaptajn står ved roret og samtidig fortæller anekdoter om byen. En times sejlads med gløgg koster 200 kr. pr. person. Hvis man ikke er til gløgg, tilbydes der også varm kakao med flødeskum. Båden kan rumme 12 personer, er overdækket og har tæpper, man kan lune sig med, så man blot skal fokusere på at se København stråle i julelys.

Læs mere om Hey Captain her.

Hey Captain sejler fra Kvæsthusbroen/Ofelia Plads.

Danmarksmestrene i gløgg

Danmarksmestrene i gløgg

Foto: Huks Fluks.

Efter sigende brygger Torben Möistad og Nils Ulrik Egund Danmarks bedste gløgg. I år vandt de to restaurantchefer førstepladen i det uofficielle danmarksmesterskab i gløgg i Torvehallerne.
Gløggen er blandt andet krydret med nelliker, tørrede enebær og skrællet ingefær. Op til mesterskabet lagrede vinen i en vintønde over tre måneder. Skønt de prisvindende dråber var brygget til mesterskabet, sælger Torben Möistad og Nils Ulrik Egund resterne på deres restauranter, Huks Fluks og Peder Oxe, i København.

Huks Fluks: Gråbrødretorv 8, 1154 København K. Peder Oxe: Gråbrødretorv 11, 1154 København K.

Bruger du byen nok?

Modtag gratis info omkring aktuelle og kommende aktiviteter i København.

Tak for din tilmelding!