Døden

Hvordan vil du sige farvel til denne verden? Dette spørgsmål dukker op i forestillingen “Døden” på Det Kongelige Teater.

På baggrund af syv virkelige fortællinger forsøger instruktør Therese Willstedt at få publikum til at overveje, hvordan det er, når livet snart er forbi.

Forberedelserne til forestillingen

Instruktøren Therese Willstedt, der sidste sæson blev nomineret til årets instruktør for Schillers Røverne på Aalborg Teater, har interviewet syv mennesker, som i virkeligheden står ansigt til ansigt med døden. Som baggrund for mødet og interviewet med disse mennesker, lå der naturligvis en nysgerrighed og mange spørgsmål, som Willstedt ønskede, måske ikke svar på, men overvejelser omkring. Hvordan ser man på livet, når det nærmer sig sin afslutning? Hvilke tanker gør man? Hvilken slags tilstand befinder man sig i? Dette er nogle af de spørgsmål, som WIllstedt undersøger med forestillingen. Spørgsmålene er selvfølgelig interessante, fordi vi gennem kan forholde os anderledes til døden og derfor ikke skjule den som vi gør i dag.

Forestillingen

Showet er lavet i samarbejde med Det Røde Rum og danselaboratoriet Corpus i Det Kongelige Teater. To særskilte afdelinger i teatret. De syv menneskers fortælling har samme udgangspunkt, nemlig dødens snarlige kommen, men menneskene har vidt forskellige baggrunde. “Der er videnskabsmanden med sit kosmiske syn på ophøret. Præsten, der tvivler. Rockmusikeren, der har vagabonderet sig gennem tilværelsen. Livsnyderen, der elsker sit spabad og sin sportsvogn. Alenemoderen, hvis drømme altid har været større end hendes hverdag. Den unge danserinde, der er ramt af en sjælden sygdom. Og endelig den psykiatriske patient, der ikke kan finde sin rille i tilværelsens trummerum.”

Det sidste spørgsmål hænger i luften og kan kun svares af dig. Tør du udfordres og konfronteres med tanker omkring den uundgåelige, men uvisse afsked med dette liv?

Se og læs mere om forestillingen her.

Bruger du byen nok?

Modtag gratis info omkring aktuelle og kommende aktiviteter i København.

Tak for din tilmelding!