Tankevækkende smukt

Er du på udkig efter en kunstoplevelse med kant? Så smut forbi Oxholm Galleri på Nørrebro, der netop har åbnet to spændende udstillinger med kunstnerne Shay Davis og Nunzio Paci

Shay Davis

I sin nyeste udstilling har Shay Davis fremstillet en række malerier, der reflekterer over aktuelle begivenheder i samfundet og den indflydelse de har på forandringen af organisk, naturligt liv. Dyrene er portrætteret i et menneskelignende univers, hvilket viser, hvordan vores verden kunne se ud set med deres øjne. Draperinger af stof skaber flydende bevægelser i malerierne og danner et grundlag for den tankevækkende kombination af ting og dyr.

Som i andre af sine maleri-serier, introducerer Shay Davis også i denne serie en variation af symboler, der kan findes i hvert værk: blandt andet æblet, der symboliserer begyndelsen og slutningen af livet og tallet 21, der repræsenterer den disciplin, passion og det konkurrence-gen Davis opbyggede gennem sin atletiske karriere. Egenskaber han også har videreført til sin kunstneriske karriere ved f.eks. at være meget omhyggelig med sit valg af farvesammensætninger.

Gennem sin kunst giver Shay Davis et stærkt, følelsesladet modsvar til en verden der indeholder et væld af både ægte og kunstige stimulanser. Hvert værk udfordrer beskueren til at skabe hans/hendes egen virkelighed og forståelse af former, objekter og farver.

Nunzio Paci

Den italienske kunstner Nunzio Paci udfolder i sit kunstværk til udstillingen “In the Garden of Idne”, den gamle jødiske myte om ‘Grøntsagsmanden’. Paci udforsker med sin kunst menneskets tætte relation til naturen, og forestillingen om at kunne vende tilbage til begyndelsen.

Ifølge visse bibelfortolkninger antyder enkelte vers i skabelsesberetningen, at Gud skabte 1000 andre verdener før han skabte den vi lever i. Disse verdener blev ødelagt og glemt. Andre fortolkninger indikerer tilmed, at Gud brugte flere forsøg på at skabe mennesket. Ifølge jødisk mytologi blev det første forsøg kaldt for Idne Sadeh. Idne blev beskrevet som et menneskelignende væsen, der dog mere blev betragtet som en plante end et menneske. En plante med en fysisk og livsvigtigt forbindelse til jorden. Med udstillingen “In the Garden of Idne, sætter Paci fokus på vor tids tabte bånd til Moder Jord. Men udstillingen er også en rejse i et land med primitive eksperimenter, et have-laboratorium, hvor kunstneren analyserer oprindelsen til menneskeligt liv.

Husk at følge med, når TV-vært og kunsthistoriker Peter Kær guider rundt i galleriet og diskuterer udstillingerne i galleriets månedlige Art Talk. Du kan læse mere om dette på galleriets hjemmeside.

Begge udstillinger kan opleves indtil den 11. januar.

 

Bruger du byen nok?

Modtag gratis info omkring aktuelle og kommende aktiviteter i København.

Tak for din tilmelding!