Rundvisning i VEGA

Kom ind bag facaden og hør mere om Vilhelm Lauritzens arkitekturperle, Folkets Hus, hvor spillestedet VEGA i dag ligger.

Rundvisningen giver et indblik i historien og arkitekturen i Folkets Hus.

Arkitekten Vilhelm Lauritzen

Vilhelm Lauritzen (1894-1984) var en dansk arkitekt, som studerede på Det Kongelige Danske Kunstakademi. Han har tegnet flere historisk kendte københavnske bygninger. Heriblandt kan nævnes Shellhuset, som i marts 1945 blev bombet af engelske bombefly, efter opfordring fra danske modstandsfolk, da Gestapo havde hovedkvarter i bygningen. Radiohuset på Rosenørns Allé og den tidligere DR-by i Gladsaxe er også tegnet af Lauritzen. Det er bestemt ingen tilfældig arkitekt som tegnede Folkets Hus på Vesterbro.

VEGA og arkitekturen

Som spillested er det naturligvis afgørende, at akustikken er optimal og de forskellige rum giver lyden optimale betingelser. Dette er bestemt på plads i VEGA, som også tidligere er kåret til Europas bedste koncertscene af det internationale musikmagasin Live. Når lydforholdende er på plads, så giver det en ekstra dimension, at bygningen også arkitekturmæssig bidrager til stemningen og atmosfæren. Her vægter VEGA selv på sin hjemmeside, at 50’er designet medvirker til en helstøbt oplevelse, når interiøret i bygningen har stil og skandinavisk klasse.

Læs mere om arkitekturen og spillestedet her.

Rundvisningen på VEGA

Til at guide dig igennem halvanden times rundvisning, har VEGA hushistorikeren Nikolaj Muldkjær. Under rundvisningen vil det blive muligt at se aspekter af huset, som man normalt ikke ser ved besøg. Derudover kan Muldkjær, som mangeårig ansat på VEGA, kaste om sig med sjove historier og anekdoter.

Næste rundvisning foregår d. 10.6.15. Prisen er 75 kr + gebyr (12 kr.) inklusiv en øl eller vand.

Læs om Rundvisningen på VEGAs hjemmeside her.

Tilmeld dig til rundvisningen her.

Bruger du byen nok?

Modtag gratis info omkring aktuelle og kommende aktiviteter i København.

Tak for din tilmelding!