Copenhagen Summer Festival 2015

Copenhagen Summer Festival 2015Kilde: www.copenhagensummerfestival.dk

Det er creme for øregangene, guf for øjnene og præg af eksklusivitet, når unge talenter med stjernepotentiale og højt profilerede kunstnere spiller klassisk kammermusik i Charlottenborg Festsal

Mozart, Chopin, Glerup og flere gengives ved 12 koncerter over 12 dage, hver dag kl. 16.30

Fra fyrstelige saloner til moderne koncertsale

Kammermusik er klassisk musik af intim karakter for mindre ensembler af to til ti personer. Det kendetegner kammermusikken, at hvert instrument spiller sin egen stemme. I 1600-tallet var kammermusik hoffets musik, for funktionen var at underholde i fyrsternes saloner med sang og musik. Strygekvartetten blev foretrukken ensembletype i 1700-tallet, klaver og blæsere blev mere fremtrædende i 1800-tallet. I 1900-tallet steg interessen for kammermusik som følge af opgøret med de store former i senromantikken, og de kompositoriske eksperimenter flyttede ind i koncertsalen.

Start og åbning

Copenhagen Summer Festival har eksisteret siden 1969, og er en af Danmarks vigtigste kammerkoncert-serier, som har ført mange ensembler til gennembrud. Den festival- og konkurrencevante prisvindende pianist Antonii Baryshevskyi fra Kiev indleder det spændende og varierede program med åbningskoncerten i 2015 den 2. august kl. 16.30.

Vinder af Rubinstein Competition 2014

27-årige ukrainskfødte Antonii Baryshevskyi, der studerer på National Music Academy of Ukraine og på Ecole Normale de musique de Paris, indtog klaverbænken som 6-årig. Antonii har spillet med førende europæiske orkestre under ledelse af de fremmeste dirigenter, ligesom han har indspillet en række CD’er. Udover solooptræden er han den anden part i en duo med violinisten Vera Symchych.

Vinder af Copenhagen Summer Festival Talentpris 2015

18-årige Lea Han (billedet) er en af de mest talenfulde pianister i Danmark. Talentprisen er sponsoreret af Nykredit, ved at vinde den og andre konkurrencer stiller branchen store forventninger til Lea Hans musikalske karriere. Programmet for koncerten den 10. august kl. 16.30 i den Parthenonfrise-kopi-dekorerede festsal dækker Lea Han solo ved klaveret og Mendelssohn’s klavertrio med de to strygertalenter Vera Panitch på violin og Signe Bitsch på cello.

Læs mere om festivalen og se programmet ved at klikke her

 

Bruger du byen nok?

Modtag gratis info omkring aktuelle og kommende aktiviteter i København.

Tak for din tilmelding!