Ny Cirkus Festival – fortællende og magisk

Ny Cirkus Festival - Københavns Internationale TeaterFoto: Københavns Internationale Teater.

Hele paletten fra tryllekunst til komik og akrobatik foldes ud i en cirkusgenre, der får nye, moderne vinger på Ny Cirkus Festivalen. Der spilles på udvalgte scener i København til og med 28. august.

København er i august manege for Ny Cirkus Festivalen, der byder på i alt 10 forskellige forestillinger fra en række internationale cirkuskompagnier.

Cirkusmanegens savsmuld skaber forventninger om hvide cirkusheste med sølvskinnende hovedtøj, sjove klovne og elefanter, men i Ny Cirkus kan man ikke altid forvente det forventelige. Forestillingen Fidelis Fortibus er én af de 10 cirkus-slash-teater-slash-performance-forestillinger, som udgør Ny Cirkus Festivalen, der løber til og med den 28. august. I en sky af savsmuld, komik og artisteri tilføjer cirkussønnen Danny Ronaldo i Fidelis Fortibus en fortælling til de sine klovnerier. Det er nemlig fortællingen, der er så kendetegnende for genren Ny Cirkus. Forestillingen vises alle aftener kl 19.00 til og med den 24. august på Refshaleøen.

Demokratisk cirkus

Ny Cirkus er ikke bare et spil med muskler og forfinede teknikker, men en fusion af kunstarter fra de helt cirkustraditionelle over i danse, teater og performancegenrerne. Belgiske Cirque Démocratique behøver da heller ingen traditionel manege for at vise deres demokratiske gadeteater. Et publikum er nok og det er publikum, der bestemmer showet; hvad der skal jongleres med, om der skal steppes eller hvor få milliliter vand, der ligger i baljen for foden af det meterhøje udspring. Her er det flertallets diktatur, der råder og alt, inklusive kunstnerne, er i spil. Showet er gratis og foregår på Den Røde Plads på Nørrebro i dag 23. august kl. 17.

Telt og hornorkester på retræte

Med fortællingen i højsædet må hornorkester og trommehvirvler vige for en melankolsk kontrabas, hvis den passer bedre ind. Den møder vi for eksempel i et utrætteligt akkompagnement til tryllekunstneren og illusionisten Kurt Dewey, der barbenet valser rundt i en labyrint af sandkrukker, mens han frarøver publikums tro på det åbenlyse. Den rystende manipulation af vores tanker kan opleves på AFUK d. 24., 25. og 26. august kl. 19.00

Ny Cirkus Festival bliver den sidste

Københavns Internationale Teater (KIT) præsenterer Ny Cirkus Festivalen i et samarbejde med AFUK, Dansehallerne, Den Grå Hal, REDA og ZeBU. Med sine 10 forestillinger skaber festivalen indtil 28. august den sidste opmærksomhed omkring sig. En værdig afslutning eller begyndelse på en fremtid, hvor KIT overvejer et mere integreret Ny Cirkus, der blendes i performancekulturen og på teatrets scener.

De ti forestillinger varer omkring én til halvanden time og foregår på forskellige scener i byen indtil 28. august. 

Læs om alle 10 forestillinger og billetter på KIT’s og Ny Cirkus Festivalens hjemmeside her.

Bruger du byen nok?

Modtag gratis info omkring aktuelle og kommende aktiviteter i København.

Tak for din tilmelding!